Слънце в Стрелец

слънце в стрелецСЛЪНЦЕ В СТРЕЛЕЦ
22 ноември- 21 декември
Планета управител Юпитер и Нептун.
Девиз: ”Аз виждам”.
Ден: четвъртък. Цвят-небесносиньо.
Стрелец е деветият знак от зодиака. Той е огнен подвижен знак. Управлява се от Юпитер-планетата на експанзията и растежа, която му дава стремеж към съвършенство и разширяване на мирогледа. Стрелецът е търсещият истината. Търси разбиране на вселенската истина. Стремежът към истината и свободата издига съзнанието му над земната реалност. Той е оптимистичен, широко скроен човек, отворен към света и устремен към бъдещето. Гледа философски на живота и има глобално мислене.
Това е знак на целта и основната задача на Стрелеца е да намери своето място в света. Висшето проявление на Стрелеца е неговата целеустременост. Той се чувства силен когато намери далечна и сериозна цел.
Най-висшите прояви на Слънце в Стрелец са в сферата на познанието. За него е важно да има добро образование. Той има мащабен, блестящ ум и разбира абстрактните идеи. Привлича се от чужди езици и култури. Обича да пътува, иска да се обогатява и има импулс към промени. Има силен стремеж да се развива и да се чувства свободен в избора, който прави. Той е много жив, буден, активен интелектуално и духовно. Като характер е директен, прям, открит и великодушен. Има развито чувство за собствена значимост и е много зависим от социалната оценка. Ключови думи за Юпитер, който управлява Стрелеца са уважение и авторитет. Най-хубавото качество на Слънце в Стрелец е неговата честност и лоялност. Той има силно развито чувство за справедливост. Притежава качества като ентусиазъм, вдъхновение, жизненост и свободолюбие.
Като човек е доброжелателен, благороден и щедър. Има силно вродено религиозно чувство. Много е убедителен когато проповядва една идея. Урокът на който Стрелецът може да научи останалите е вярата.
Когато Слънце в Стрелец има дисхармонични аспекти отрицателните му прояви са свързани с прекаляване във всичко и липса на чувство за мярка. Тогава Стрелецът е склонен да преувеличава, обича да се хвали и иска да очарова всички. Проявява нетърпимост към ограничения, невъздържаност, авантюризъм и липса на отговорност. Стрелецът може да бъде като слон в стъкларски магазин, липсва му такт, не вижда ясно нуждите и чувствата на другите. Има остър и прям език, казва нещата така както ги мисли и не се съобразява че може да нарани някой. Липсва му обратна връзка и не изслушва внимателно хората. Може да бъде недискретен, груб и неуправляем. Понякога недооценява риска и може да разруши нещо градено с години. Най-сериозният проблем на Стрелеца е че той трудно създава трайни, дълбоки връзки и устойчиви емоционални отношения. Той е изключително свободолюбив и непостоянен във връзките. Има трудности с поемане на трайни ангажименти и в постоянното обвързване. Иска разнообразие и търси удоволствия и приключения. Проявява разточителство и се хвърля безразборно в различни посоки.
От своя полярен знак Близнаци Стрелецът трябва да се научи на правилна комуникация и дипломатичност във взаимоотношенията.
В зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането Слънце в знака Стрелец може да има различно проявление.
Съчетанието Слънце в Стрелец и Меркурий в Скорпион прави родения по-задълбочен, концентриран и сериозен. Това е един Стрелец с остър изследователски ум. Много добро съчетание на позитивизма и широтата на Стрелеца с дълбочината и проникновеността на Меркурий в Скорпион. Сериозен човек, отдаден на знанието и науката. Има способности за философия, наука, анализа, изследователска работа.
Слънце в Стрелец и Меркурий в Стрелец-роденият е много усмихнат, позитивен и открит. Той е човек ориентиран към прогреса. В него има голяма разностранност, пали се бързо от нови идеи и възможности. Много авантюристичен, обича да експериментира и не се страхува да се захваща с неща в които няма никакъв опит. Впуска се ентусиазирано в нови начинания и не се спира пред трудностите. Може да има големи постижения, защото Юпитер като управител дава неограничени възможности и състояние, в което да надхвърлиш себе си. В отрицателното си проявление е много неумерен и преекспонира нещата. Липсва му здрав разум и е лекомислен. В комуникацията е несъобразителен и може да разруши нещо градено с години.
Слънце в Стрелец и Меркурий в Козирог- това не е този авантюристичен, рисков и не премерен Стрелец. Тук Меркурий в Козирог контролира импулсите на Стрелеца и го прави доста по-делови и организиран. Това е един сериозен Стрелец и с него шега не бива. Добро съчетание на активност и предприемачество с разумна преценка на нещата. Това е съчетание на духовна насоченост на родения плюс сериозно отношение към живота. Човек който е социално активен и има способности за политика, бизнес, финанси и икономика.
Слънце в Стрелец и Венера във Везни- съчетание което дава голям позитивизъм на родения. Това е един чаровен човек, който умее да се забавлява и да се радва на живота. Той е щедър и сърдечен във връзките си, лесно се сприятелява, но и лесно се разделя. Той не се задържа дълго в една връзка, когато усети че ситуацията е изчерпана се разделя бързо. Лесно се освобождава от негативни състояния и обвързаност в любовта. За разлика от комбинацията на Слънце в Стрелец и Венера в Скорпион където е важно да има страст,емоция и интензивност във връзките. Чувствата са по-силни и дълбоки. Това е един много авантюристичен и чувствен човек, който постоянно търси някакво вълнение, страст и емоция. Обича да се забавлява, любовта и секса са много важни в живота му. Неудържим, с много енергия, емоционалност и сексуалност,  която няма задръжки.
Слънце в Стрелец и Венера в Стрелец- весел, влюбчив, обича да се забавлява и да се радва на живота. В любовта е открит, освободен и толерира всякакви нестандартности в отношенията. Има по-оптимистичен поглед към връзките, помни хубавото и бързо се освобождава от лошите преживявания. Може любовта му да е навън в чужбина и да има брак с чужденец. Привлича се от партньор от друга националност. Има много връзки и авантюри и не обича да се обвързва. Може да е много несериозен и лекомислен в любовта.
Слънце в Стрелец и Венера в Козирог- родения е по-отговорен и сериозен във връзките и отношенията. Този Стрелец умее да контролира чувствата си и е по-верен в любовта. Това е един амбициозен човек,който иска да се стрелецдокаже и има потенциал да достига целите си. Той е предприемчив и ориентиран към достигане на резултати, умее да премери риска.
Слънце в Стрелец и Венера във Водолей- този човек е много спонтанен,открит и нестандартен. Авантюристичен е и обича да експериментира с живота си. Като характер е оригинален,весел и с чувство за хумор. Сприятелява се бързо и има много приятели. В личните отношения е необвързващ се, независим и свободолюбив. Открито заявява своите чувства и намерения. Ако усети че една връзка е изчерпана се разделя бързо.

Ако искате да разберете какво е заложено във вашата Рождена карта вижте тук

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.