Слънце в Козирог

слънце в козирог козирогСЛЪНЦЕ В КОЗИРОГ
22 декември -19-20 януари
Планета управител Сатурн.
Девиз на Слънце в Козирог: ”Аз действам”
Ден: събота. Цвят сив, черен.
Козирог е десетият знак от зодиака. Той е земен и кардинален знак. Земният елемент, съчетан с качеството кардиналност помага на човек да успее и да реализира амбициите си. Сатурн, който управлява Козирога го кара да търси устойчиво и стабилно положение в обществото. Това е знака, който има най-силна мотивация свързана с целта, неговите мотиви са свързани с кариера и работа. Той е знак на социалната йерархия и затова кариерата за него е много важна. Има вродено чувство за йерархия и уважение към по-висшестоящите и по-възрастните. Притежава и вроден устрем към върха и създаване на добра репутация в йерархичната стълбица. Той е упорит, целеустремен и преследва целите си докрай. Способен е да отстоява себе си и своите идеали. Висшата способност на Козирог е да намери равновесието между индивидуалното и колективното.
Положителните качества на Козирога са търпение, постоянство, скромност и издръжливост. Козирогът е дисциплиниран, има организация и вътрешен ред, отдаден е на това което прави и го прави по много съвестен начин. Способен е да търпи всякакви трудности и лишения заради постигането на своята цел. Той е човек, който се подготвя много добре и не импровизира в работата. Умее да изгради система, стабилност и конструкция на нещата. Той е добър мениджър, има усет за бизнес и за неща с практическо приложение.
Козирогът е амбициозен, трудолюбив и съзнателен, с чувство за дълг и отговорност. Типичният Козирог е винаги погълнат и натоварен с работа, която изпълнява с голяма отдаденост. Най-силното му качество е че поема и носи отговорност. Козирогът не хвърля думите си на вятъра и когато обещае нещо той го върши. Той е лоялен колега, приятел и подчинен, държи на традициите и традиционните ценности.
Стремежът към ред, стабилност и устойчивост поражда у човек със Слънце в Козирог силно желание да предвиди всичко и да организира своя живот и света около себе си. Създаването на правила и ред е издигнато в култ. В живота Козирогът се опира на метода и логиката.
Еволюиралият Козирог ни учи как да се работи с материята така, че човек да достигне висините на духа. Той показва пътя към върха. Когато Слънцето в знака Козирог е неблагоприятно аспектирано може да покаже човек, който има силен стремеж към власт, стремеж да управлява, да контролира другите и да бъде началник. Може да бъде много материален и егоистичен. Емоционално студен, безпристрастен и сдържан в проявата на чувства. В отрицателното си проявление това е човек недоволен от живота, песимист и самотник. Има проблеми със самочувствието и изпитва силна вътрешна несигурност. Затваря се и изгражда стена между себе си и околните. Не обича промяната и не умее да бъде гъвкав. Той не зачита чуждите интереси, защото за него „Целта оправдава средствата” и в името на тая цел той е готов на всичко.
От своя противоположен знак Рак, Козирогът трябва да се научи на нежност, чувствителност, емпатия и грижовно отношение към другите.
В зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането Слънце в  Козирог може да има различно проявление.
Слънце в Козирог и Меркурий в Стрелец- едно съчетание на целеустременост, упоритост и трудолюбие с позитивно мислене което дава Меркурий в Стрелец. Той прави Козирога по-комуникативен и открит, помага му да преодолее нагласата към материализъм и егоцентричност. Такъв човек е обективен, справедлив и има добра преценка за нещата. Това е добра комбинация за бизнес.
Слънце в Козирог и Меркурий в Козирог- това е човек, който се занимава със сериозни и точни неща и има едно изключително отговорно отношение към живота. Уменията и способностите му са в материалната сфера. Той е практичен и земен. Силно цени времето си, обича добре да е подготвен за всяко нещо и не импровизира. В отрицателната си проява такъв човек е много консервативен във възгледи и мнения, капсулиран в себе си, много предпазлив и страхлив. Недоверчив е и има много съмнения.
Слънце в Козирог и Меркурий във Водолей- за разлика от предната комбинация, това е един Козирог, който е доста по-прогресивен, демократичен и свободолюбив в мисленето. Той е по-оригинален и по-отворен за промени и нови неща. Умее да комуникира и да предразполага хората. Има организаторски нюх и умение да ръководи другите. Има много добри административни способности.
Слънце в Козирог и Венера в Скорпион –това е човек емоционално строг и взискателен към другите. Венера в Скорпион дава на Козирога силна страст, силен инстинкт и емоция на разрушения. Човек който силно се стреми да контролира партньора и създава драми и трагедии в любовта. Харесва връзки в които да доминира. Може да бъде много властен, принципен и категоричен в отношенията.
Слънце в Козирог и Венера в Стрелец- за разлика от предната комбинация, това е човек с по-оптимистичен поглед към връзките. Венера в Стрелец го прави емоционално по-спонтанен, добронамерен и открит. Това е един Козирог който умее да се забавлява и да се радва на живота. Амбициозен е, иска да се докаже и има размах за бизнес. Той е предприемчив и ориентиран към достигане на резултати.
Слънце в Козирог и Венера в Козирог-тук е двойно подчертано влиянието на Сатурн, който управлява знака Козирог. Родения е много отговорен, дисциплиниран, сериозен и на него може да се разчита. Но Венера в Козирог го прави по-подтиснат и депресиран в любовта, с ниска самооценка. Той е по-резервиран, студен и по-трудно изразява чувствата си. Категоричен и неотстъпчив във връзките.
слънце в козирогСлънце в Козирог и Венера в Водолей – това е човек настроен по-приятелски и дружелюбно в отношенията. Една комбинация между целеустременост, дисциплина и отговорност на Слънцето в Козирог и нестандартност, свободолюбие и независимост в чувствата, които дава Венера във Водолей. Понякога може да забави любовния живот, или да покаже липса на активност в създаване на връзки. Този човек може да е по-затворен и самодостатъчен. Той много държи на приятелите.
Слънце в Козирог и Венера в Риби- от всички комбинации това е най-чувствителния, емоционален и емпатичен Козирог. Венера в Риби го прави много по-мек, състрадателен и любвеобилен. Той е силно привързан към семейството, децата и хората които обича. Може да е по-пасивен в отношения и връзките да се развиват по-бавно, но влечението и чувствителността са много силни.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.