Значение и принципи на планетите

ЗНАЧЕНИЕ И ПРИНЦИПИ НА ПЛАНЕТИТЕ

Проявите, действието и ролите които играят планетите
От 10 –те планети две са светила-Слънцето и Луната. Те са източниците на светлина, на импулс и на действие.
значение и принципи на планетитеСлънцето в хороскопа
Управлява знака Лъв. Екзалтация в знака Овен.
Мястото на Слънцето в хороскопа е там, където ние искаме да блестим. Слънцето символизира индивидуалността, истинската ни същност. Слънцето е център, опора, източник на живот и съзнание, цялостност, усещането за своето „Аз”, че съществувам, че ме има.
Слънцето е темперамента на човека, Духът му, нашият духовен и психичен център, източник на жизнената енергия и на живота. Неговите качества са: устойчивост, равновесие, самостоятелност, независимост и самоувереност.
Слънцето управлява здравето, жизнеността, самочувствието, волята и силата на характера.
Човек със силно Слънце е благороден, щедър, иска да бъде забелязан, да е център на внимание и да му се възхищават. Творческата сила на Слънцето поражда активност, желание за действие, лидерски качества, искреност, откритост, яркост и умение да се радваш на живота. Слънцето винаги дава и нищо не отнема.
Слънцето представя мъжкото начало, бащата, съпруга, авторитетните мъже, началника, високопоставените лица, царят, президентът, хората на творческите професии и на изкуството, известните хора.
Анатомично Слънцето символизира: сърцето, хипофизата, гръбначният мозък, дясното око при мъжа и лявото при жената.
Ключови думи: индивидуалност, вътрешният Аз, самоизява, дух, творчество, лидерство, могъщество, доминиране, слава, лична изява, здраве, жизненост, чувство за собствено достойнство, авторитети, баща, съпруг.

Луната в хороскопа
Управлява знака Рак. Екзалтация в знака Телец.
Мястото на Луната в рождената карта показва къде сме подвластни на емоционалните
колебания. Луната управлява нашето поведение и го приспособява към условията на външния свят. Тя стои на границата между външното и вътрешното, възприема нещата, филтрира и ги пропуска навътре. Луната е възприемчива и нейната функция е адаптацията. Тя показва способността на организма да се адаптира към околната среда. Пластична е, умее да се променя, да приема друга форма и да се вписва във средата.
Тя представя женското начало: майка, съпруга, жена, инстинктите, настроенията, навиците, възприемчивостта, желанията и нуждите, несъзнаваното, съня, спомените, интуицията. Луната управлява настроенията, спонтанните и естествени реакции, поведението, чувствата. Покровителства народа и масите.
Луната символизира образът на майката, бабата, семейството и родителските грижи, продължението на рода, плодовитостта и любовта към дома и роднините.
В женска карта Луната дава информация как жената ще възпитава децата си и как ще се грижи за тях. В мъжка карта показва как човек възприема майка си, какъв тип съпруга по нейно подобие ще търси и доколко бракът му ще е успешен.
Анатомично Луната управлява: храненето, течностите в организма, гърдите, млечните жлези, стомаха, плазмата, лимфата, дясното око при жената и лявото око при мъжа.
Ключови думи: впечатлителност, пластичност, променливост, зависимост от обкръжението, емоции, майчинския инстинкт, семейството.

меркурий в хороскопаМеркурий в хороскопа
Управлява знака Близнаци и знака Дева.
Мястото на Меркурий в хороскопа показва къде и как комуникираме най-добре.
Меркурий никога не се намира на повече от 28 градуса от Слънцето.
Принципа на Меркурий се гради на взаимовръзка и взаимообмен. Той е посланикът на Слънцето, негов слуга, който възприема и предава импулсите. Качествата на Меркурий са: подвижност, бързина, контактност, възприемчивост, разумност, хитрост. Той е практичен и рационален, стреми се по-бързо да изучи предмета на своя интерес и да го приложи. Обича разнообразието, да научава нещо ново и да има обмен и сътрудничество. Той е двойствен, двуполов, хермафродит. Меркурий е подвижен, любопитен, контактен и общителен, лесно превключва от една дейност на друга и не обича да се занимава с едно и също нещо продължително.
Управлява комуникацията, словото, контактите, получаването и предаването на информация, медиите, посредничество, обучение, обмен на мнения и идеи. Меркурий показва как комуникира и мисли човек, сфера на интереси, образование и общителност.
Символизира късите пътувания, братя, сестри, транспорта, пощите, търговията. Също управлява в социален план младите хора, ученици, студенти, учители, продавачи, шофьори, търговци, хитри хора.
Анатомично се свързва с нервната система, крайниците, пръстите на ръцете, говора, тънките черва.
Ключови думи: братя,сестри, близкото обкръжение, кратки пътувания, информация, известия, печат, интриги, лъжи, клюки.

венера в хороскопаВенера в хороскопа
Управлява знака Телец и знака Везни. Наричана е малкия бенефактор.
Мястото на Венера в хороскопа показва това, на което се наслаждаваме.
Максималното разстояние на Венера от Слънцето е 46 градуса. Венера се нарича Вечерница или Зорница, в зависимост от това дали изгрява на изток или на запад.
Венера е планетата на любовта. В древни времена е наричана малката благодетелка или малкия бенефактор.
Венера определя всичко, което обичаме и което е истински скъпо за нас. Тя е нашата вътрешна опора, това което обичаме и върху което се основаваме когато правим избор.
Качествата на Венера са: мекота, податливост, външна пластичност и вътрешна устойчивост. Проявите на Венера са нежност, любов, дълбока дружба и топлина на човешките връзки. Венера се стреми да създаде топла и мека атмосфера, тя е романтична, обаятелна, емоционална, чувствителна и сърдечна. Има усет за красота и хармония.
Венера определя емоционалния слой, как човек изразява чувствата си, как обича и как взаимодейства с околните на едно емоционално и сърдечно ниво. По Венера съдим за любовния и брачния живот на родения.
В хороскопа Венера символизира сестра, приятелка и близки хора с които сме емоционално свързани. В картата на мъж е образът на неговата любима.
Венера управлява дипломацията, изкуството, културата, естетиката, цветовете, хармонията, рисуването, пеенето, финансовите отношения. Професиите под Венера са хуманитарни и свързани с красотата и изкуството-музика, театър, мода, дизайн, козметика. Също професии в сфера на финанси, дипломация, консултантски бизнес
и медиация.
Анатомично се свързва с вените, бъбреци, яйчници, сливици, гласни струни, кожата, щитовидната жлеза, женската хормонална система.
Ключови думи: любов, красота, естетика, хармония, артистичност, изкуство,финес, дипломация, съгласие, партньорство, отношения, ценности, пари.

марсМарс в хороскопа
Управлява знака Овен.
Марс е бил известен в древни времена като малкия злосторник или малкия малефактор. Той е сух и огнен.
Мястото на Марс в хороскопа е там където разгръщаме най-силната си енергия и лична инициатива. Марс е първата външна планета и е свързан с първата реакция на човека. Марс е силата на нашето изразяване и активност на действието. Той символизира способността да действаме и да взимаме решения. Управлява волята, стремежа на човек да се изяви, да се самоутвърди и да победи. Марс е герой, обича да спасява и да се жертва за другите. Показва импулс, инициатива, решителност, амбиция, сила, страст, енергия и съревнование.
Марс носи в себе си екстремалност. Той показва всички рискови и критични ситуации свързани със здравето, нарушаване целостта на физическото тяло, инциденти, травми, възпалителни процеси, загуба на кръв и порезни рани.
Марс управлява криминалния контингент, рекетьори, престъпници, полиция, военни, спортисти, съперниците и явните ни врагове. В женска карта Марс е любимият като тип мъж, който тя търси.
Марс управлява животинския свят, хищници, вълк, тигър, куче, отровни жилещи насекоми. Марс символизира войната, конфликти, въоръжени грабежи и търговия с оръжие.
Анатомично Марс се свързва с мускулната система, волевите импулси, топлообмена, хемоглобина на кръвта, червените кръвни телца, адреналина, мъжката полова система и сексуалност.
Ключови думи: действие, енергичност, активност, смелост, решителност, агресия, воля, инцидент, травма, конфликт, екстремалност, разрушителност, насилие.

юпитерЮпитер в хороскопа
Управлява знака Стрелец.
В древни времена е бил известен като големия добродетел или големия бенефактор.
Мястото на Юпитер в хороскопа е там, където се чувстваме щастливи и където нещата стават с лекота. Показва какво получаваме в живота наготово.
Функцията на Юпитер е ориентация, умение да определиш своето място в социума, да намериш цел и да откриеш пътя към нея. Той ни насочва не само във физическото пространство, но и в социалното и духовното. Юпитер е Учител, той ни води към целта и ни помага да се развиваме и да растем.
Юпитер това е стремежът да утвърдим себе си, да се реализираме, да усетим че животът ни има смисъл и желанието да получим висока оценка в своя кръг на общуване. Стремеж да постигнем успех и да постигнем нещо в очите на хората. Юпитер символизира духовния център в човека, милосърдието, протекцията, великодушието, щедростта, богатството и материалното изобилие.
Юпитер символизира висшето съзнание, морала, ценностите, закона, растежа, експанзията, оптимизма, късмета, новите възможности. Също висшето образование, социалния успех, философията, религията, далечните пътувания, издателства, книгоразпространение, чуждите езици.
Управлява големи животни, слон, коне, хипопотам, кит.
Анатомично се свързва с черния  дроб и хипофизата.
Ключови думи: експанзия, размах, широта, късмет, щастие, оптимизъм, вяра, щедрост, нови възможности, способност за разширение на съзнанието, себенадценяване, неумереност, високомерие.

Saturn_Сатурн в хороскопа
Управлява знака Козирог. В древни времена Сатурн е бил известен като големия злосторник или големия малефактор. Той е най-далечната видима планета и е митничар, стоящ на границата между видимото и невидимото.
Мястото на Сатурн в хороскопа е там, където се чувстваме най-несигурни и изпитваме трудности и ограничения, където изживяваме неуспех и болка и където трябва да се доказваме.
Сатурн е господар на формата и структурата, той ни дава устойчивост във физическия свят. Предпазва родения от въздействията на външния свят-от една страна и задържа човешките прояви в определени рамки-от друга страна. Неговата функция е равновесие-уравновесява и външното и вътрешното.
Сатурн е стабилност, предел, граница, норма и закон. Сатурн е форма и устойчивост, стабилност и сила, която определя границите на нашия растеж.
Сатурн управлява отговорността, дисциплината, амбицията, способностите за кариера. Също задръжките, страданията, ограниченията, препятствията, лишенията и формата.
Той символизира стеснителност, скромност, предпазливост, неудовлетвореност и депресивни състояния.
Закон, администрация, контрол, данъчни, съдия, прокурор, премиер, началник, министър, бюрократ, управляващи, родители и възрастни хора са под Сатурн.
В медицинската астрология Сатурн отговаря за костната система, гръбначния стълб, ставите, зъбите, жлъчката, далака, костния мозък, кожата и състояния на атрофия.
Ключови думи: ограничаване, задръжки, мъдрост, изпитания, минало, скърби, студенина, чувство за отговорност, дисциплина, издръжливост, депресия, норма, закон, контрол, устойчивост, господар на времето.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.