Слънце във Везни

слънце във везиСЛЪНЦЕ във ВЕЗНИ
23 септември-23 октомври
Планета управител Венера.
Девиз: ”Аз се колебая”.
Ден: петък. Цвят розов, светло син, светло зелен.
Везни е седмият знак от зодиака и бележи началото на горната полусфера – колективната. Везни е кардинален въздушен знак. Активно изразява основното качество на въздушната стихия контактност. Управителят на знака- Венера им дава постоянен стремеж към всичко красиво. Това е енергия на баланса и хармонията, на прекрасното в живота. Везните хармонизират средата и внасят красота и естетика. За тях красотата е форма на взаимодействие. Обичат да правят другите щастливи, давайки любов и внасяйки хармония и красота в човешките отношения. Везните имат нужда от взаимодействие и комуникация. Те са меки, спокойни, дружелюбни и умеят да се харесат. Умеят да създават приятели и са социално адаптивни поради своята неконфликтност, любезност и тактичност. Зачитат и уважават интересите на другите и имат силно развито чувство за справедливост. Имат природна мекота и умеят да правят компромиси. Везните са миролюбиви и деликатни по природа, за тях е важно да има спокойствие и хармония.
Сатурн, планетата на ограниченията, отговорността и структурата, екзалтира в знака Везни и това им придава вътрешна устойчивост и умение да владеят емоциите си. Зад външната мекота и пластичност се крие твърда позиция.
Везните са най-добрите дипломати, понеже могат да видят всяка ситуация от двете страни и се стремят да я балансират. Те са знака, който поддържа равновесието между Аз и Ти.
Везните има силно развито естетично чувство, способност към изкуство и всичко което създава красота. Те търсят красивото и хармонията навсякъде. Тяхното призвание е да внасят красота, естетика и баланс във всички сфери на живота.
Когато Слънце във Везни е неблагоприятно аспектирано основния проблем на тези хора е темата за партньорските взаимоотношения. Те не умеят да партнират и да взаимодействат с околните. Много са чувствителни към одобрението и мнението на другите, очакват непременно да ги харесат и когато се сблъскат с неодобрение или отхвърляне, това ги прави много нещастни. Хармонията и баланса в личните отношения са изключително важни и ако ги няма Везните страдат и се чувстват наранени. Везните са нерешителни и неуверени в себе си. Имат колебания и трудности при вземане на решения. Нямат енергия и воля да отстояват позицията си. Много са зависими от общественото мнение и от това какво ще кажат хората. Стремят се да избягват неприятностите и търсят лекото в живота. Имат склонност да флиртуват, за да се чувстват харесвани. В природата на Везните е заложено усещането че са по-специални.
Могат да проявяват суетност, лекомислие и да отдават внимание на повърхностни неща. Везните много държат на формата и на външното лустро за сметка на съдържанието, защото за тях е много важно да правят добро впечатление.
Много е важно за Везните да се занимават с творчество и изкуство, това ще им помогне да събудят своя потенциал. Везните превръщат живота в красота и изкуство и ни учат на правилни и хармонични отношения. От противоположния си знак Овен те трябва да се научат да бъдат решителни, инициативни и уверени в себе си.
В зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането Слънце във Везни може да има различно проявление.
Съчетанието Слънце във Везни и Меркурий във Везни- тук е двойно подчертано влиянието на Венера. Тези хора са много меки, спокойни, дипломатични и търсещи съгласие. Те са предразполагащи към себе си и се сприятеляват лесно. Мили и внимателни са, но не обичат много да се напрягат. Могат да бъдат крайно нерешителни и зависими от партньора. Имат усет към изкуство, музика и мода. Склонни са да мечтаят и да се връщат към хубавите моменти които са им доставили радост и приятни емоции.
Съчетанието Слънце във Везни и Меркурий в Скорпион- това са хора доста по-решителни и по-категорични в мнението си. Тук Меркурий в Скорпион помага на Слънцето да излезе от състояния на колебания и на зависимост от другите, да следва интереса си и да има по-решителна позиция. Тези хора са внимателни, тактични, взаимодействат добре социално и в същото време отстояват мнения, решения и позиции. Те са по-активни и способни да реагират в кризисни ситуации. По-дълбоки са като мислене, а не така повърхностни и държащи само на външната форма.
Съчетанието Слънце във Везни и Меркурий в Дева- това е една Везна доста по-практична и аналитична. Меркурий в Дева я прави по-любознателна и възприемчива. Това е хубаво съчетание между усета за красота и хармония и усета към детайла и пропорциите. Подходящи занимания за тези хора са в сфера на архитектура, вътрешен дизайн, изкуство.
Слънце във Везни и Венера във Везни- хора с изключителен естетичен вкус, мекота, чар и елегантност. В тях има някакъв аристократизъм и финес. Това са хора много етични, справедливи и дипломатични. Те са изключително романтични и деликатни и за тях хармонията в отношенията и любовта са много важни. В отрицателното си проявление могат да бъдат много нерешителни, меки, отстъпчиви и силно податливи на влияние от партньора.
Слънце във Везни и Венера в Лъв- съчетание на красота, изкуство и артистичност. В тези хора има представителност, финес, елегантност и много суета. Те са уверени в своя чар, обичат да правят впечатление и да бъдат забелязани. В любовта и връзките са открити и толерантни.
Слънце във Везни и Венера в Дева- съчетание на артистичност и красота с разум и практичност. Венера в Дева слънце във везниправи тази Везна по-предпазлива и контролираща се във връзките. В брака и партньорствата за нея е важно да има сигурност и материална стабилност.
Слънце във Везни и Венера в Скорпион- това е една Везна, която иска да се хареса, има склонност към флиртове и влага страст, емоции и интензивност във връзките. Чувствата тук са по-силни и дълбоки. Има голям сексапил и магнетичност, но понякога може да бъде конфликтна и манипулативна в отношенията.
Слънце във Везни и Венера в Стрелец- това са хора, който умеят да се забавляват и да се радват на живота. Те са много влюбчиви и открити във връзките. Венера в Стрелец дава идеализъм и по-оптимистичен поглед в любовта. Те са много чаровни, освободени и сменят с лекота партньорите. Лесно се освобождават от негативни състояния. Може да намерят любовта в чужбина или да са привлечени от партньор от друга националност.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.