Слънце в Дева

слънце в деваСЛЪНЦЕ В ДЕВА
23 август-22 септември
Планета управител Меркурий
Девиз: ”Аз анализирам”
Ден: сряда. Цвят кафяво, зелено.
Дева е шестият знак от зодиака и тук ние търсим одобрение от колектива като му служим, поставяме нуждите на другите пред нашите лични потребности.
Дева е подвижен земен знак. Меркурий като негов управител го прави най-менталния и интелектуално ориентиран от земните знаци. Съчетанието на земния елемент с качеството подвижност създава изящни и красиви земни форми. Мотива за работа при Девата е удоволствието от работата и тя се стреми да доведе нещата до резултат. Слънце в Дева е човек, който може да направи някакво постижение и да има голямо развитие поради неговото голямо отдаване и любов към работата.
Силата на Девата е в ума, тя е много интелигентна, има усет за работа с детайли и силна вътрешна самодисциплина. Склонността към съвършенство е характерна за Дева. Тя иска да постига съвършенство в работата и да прави нещата по най-добрия начин. Дева има способността да прави сложни анализи и оценки и бързо да оценява ситуацията. Девата е майстор на детайла. Тя иска да подреди всичко в една ясна за нея схема. Девата е аналитична, рационална и логична. Има страхотен интелект, аналитични способности и силна памет. Стреми към знание и обича да учи. Тя е най-податлива на обучение в работата. Девата е най-добрият изпълнител. За разлика от предния знак Лъв, тя се учи на закона на служенето. Добросъвестна, коректна и услужлива, тя има способност да служи и работи за другите съвестно и перфектно. Скромността е едно от най-добрите качества на Дева. Тя никога не се цели във върха, славата или победата. За нея винаги остава онази работа, която трябва да бъде свършена от някой. Девата не умее да почива, да релаксира и да се отпуска- вроденото си напрежение разрежда с труд и дейност.
Дева учи останалите знаци на смирение и на радостта от служенето.
В проявата на чувствата Девата е сериозна и сдържана. За нея са по-важни надеждност, стабилност и устойчивост отколкото емоциите. Девата се вслушва не в сърцето, а в ума си. Тя трудно се сближава с хората и отношенията не са дълбоки, но когато допусне някого до себе си тя може да бъде много предана и грижовна. Тя е с нагласа да бъде в услуга на другите и има нужда да се грижи за някой. Качествата чистота и хигиена са присъщи на Девата. Тя има естествен усет за храни, за природосъобразен и рационален начин на живот.
Неблагоприятното проявление на Слънце в Дева дава липса на самочувствие, голяма неувереност и несигурност в себе си. Девата има много безпокойства и тревоги. Склонността и да се притеснява често се превръща в хипохондрия. Проблем при Девата е че тя е много тесногръда и вижда нещата много на дребно, а не в широта и перспектива. В негативното си проявление тя може да бъде много дребнава, педантична, склонна да критикува и с едно постоянно недоволство спрямо всичко. Девата е недоволна от живота и все някой и нещо и пречи.Проблема при нея е че тя не може да се радва на живота. Нараненото Слънце в Дева прави човека заядлив, прикрит, свръх взискателен към другите, не може лесно да му се угоди. Той веднага забелязва недостатъците при другите и това го прави прекалено критичен.
За Девата е трудно емоционално да се разкрива и да взаимодейства с другите. Склонна е да задържа емоциите си и се притеснява да им даде израз, защото счита това за невъзпитано. Много е скромна и не би искала да ангажира другите с проблемите си. Девата се страхува да не остане ненужна, понякога има психика на слугиня, че е длъжна да слугува. Има стремеж на всяка цена да се грижи за някого и се жертва повече отколкото трябва. Девата трябва да излезе от тесните рамки и да отвори душата и съзнанието си за Космоса, за абстрактните неща и по-мистичните реалности- всичко това, което е нейният противоположен знак Риби. Трябва да се научи да не съди хората, да прощава слабостите им и да ги приема такива каквито са.
Слънце в Дева може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Съчетанието Слънце в Дева и Меркурий в Дева- това е един интелигентен човек, с много силен ум и аналитични способности. Той е страхотен професионалист в своята област. Много добро съчетание за лекари, хора в хуманитарната сфера и помагащите професии, където Девата може да помага, да се грижи и да е полезна за другите. Но родения може да бъде по-консервативен, по-студен, затворен и необщителен. Може да бъде много критичен и неприемащ чуждото мнение. Има постоянни страхове. Липсва му широта на възгледите, той трябва да развива позитивизъм и комуникация.
Съчетанието Слънце в Дева и Меркурий в Лъв- това е една доста по-самоуверена и не толкова дребнава и пресметлива Дева. Меркурий в Лъв дава на Слънце в Дева позитивна нагласа, откритост и увереност. Това е един човек, който може практически да реализира творческите идеи, които му дава Меркурий в Лъв. Той е много по-самостоятелен и независим от мнението на другите хора, в състояние е да взима решения и да ги отстоява.
Съчетанието Слънце в Дева и Меркурий във Везни- това е една Дева доста по-общителна и дипломатична. Стреми се да постига съгласие и е ориентирана към красотата. Това е човек с качества и потенциал, но не е инициативен, колебае се и има нужда да бъде насърчаван от другите. Партньорството и комуникацията са много важни за него.
Съчетанието Слънце в Дева и Венера в Дева- двойно подчертаване на Девата. В личните отношения и връзките това е една доста притеснителна, срамежлива и затворена Дева. Сериозна и сдържана в проява на чувствата, трудно се разкрива емоционално.
Съчетанието Слънце в Дева и Венера в Лъв- за разлика от предната комбинация тази Дева не е така притеснителна и срамежлива. Тя е доста по-влюбчива,страстна и обича да флиртува. Харесва връзките и да имат престиж и е по-открита и лоялна в отношенията. Има художествен вкус и способност към занаяти, да майстори и създава нещо красиво.
Съчетанието Слънце в Дева и Венера в Рак- тук Венера в Рак прави тази Дева чувствителна и способна да даде емоционален израз на чувствата си. Такъв човек е много сантиментален, привързан и грижовен. Обича да изразява любовта си чрез практически неща. Добър е в професии, които са свързани с грижа за другите.
Съчетанието Слънце в Дева и Венера във Везни- Венера във Везни прави Слънцето по-естетично, по-деликатно и общително. Дава му чар, мекота и хармония. Помага му да се хареса и да направи обратна връзка с другите. Това е един по-социален човек, който умее да въздейства на другите. Хармоничните отношения са много важни. Човек умее да използва качествата и чара който има за да направи успешен брак.
зодия деваСъчетанието Слънце в Дева и Венера в Скорпион- в любовта и личните отношения този човек е по-потаен, по-предпазлив и недоверчив. Може да е склонен към изневери и двойствен живот. В любовта има драма, страст, емоция и интензивност. Тази комбинация се среща при психотерапевти, сексолози, лекари или хора които се занимават с окултизъм и религия. Венера в Скорпион се интересува от тайните на живота, секса, мистицизъм, а Слънцето в Дева умее да анализира тези теми.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.