Слънце в Близнаци

слънце в близнациСЛЪНЦЕ В БЛИЗНАЦИ
22 май- 21 юни
Планета управител Меркурий.
Девиз: ”Аз знам”
Ден: сряда. Цвят-жълто.
Близнаци е третият знак от зодиака и се стреми да изследва и разбере нашата връзка с останалата част от света. Близнаци е подвижен въздушен знак. Управляван от планетата Меркурий, той е мотивиран да разбере, да проучи и да направи връзка.
Ключова дума за Близнака е общуване и обмен. Неговата сила е в комуникацията. Той е много буден, наблюдателен с логична и ясна мисъл. Има неутолим стремеж към знания и е любознателен и отворен за нова информация до дълбоки старини. Близнака иска да знае какво става, да е информиран и интелектуално той е в едно по-бързо темпо от другите. Специално качество на Слънце в Близнаци е че може да обработва бързо информация, да съобрази много неща и да даде решение на някакъв сложен проблем. Мисловният процес е много бърз, умът работи като компютър и това помага на Близнака да се ориентира изключително бързо във всяка ситуация. Той е интелигентен, гъвкав и отворен към идеите човек. Може да бъде много забавен,остроумен и с чувство за хумор. Близнака е лек на контакт, приятелски и добронамерен. Лесно се адаптира към нови условия и лесно влиза в контакт с другите. Не се задържа дълго в една ситуация, прави лесно промени, харесва разнообразието и по-подвижен начин на живот. Той има разностранен поглед за нещата. Обича да пътува и да се среща с нови хора.
Близнака е услужлив, внимателен, дипломатичен и винаги притежава необходимата за събеседника информация.Това е неговият талант. Има сила в ума и в комуникациите. Може да има невероятна сила да те убеди в нещо, тъй като се аргументира добре.
В отрицателното си проявление човек със Слънце в Близнаци може да бъде повърхностен, непостоянен, обича промените заради самите промени. Ако нещо не му е интересно бързо губи интерес. Имаш усещането че той не присъства тук и сега, а е някъде на друго място. Най-големия проблем на Близнака е неговата двойственост, не знаеш кой стои насреща ти. Близнаци е променлив знак и това придава вътрешна нестабилност на хората родени под този знак и затова те често сменят мнението си. Човек не може да е сигурен какво наистина мислят, защото те предпочитат да бъдат приятни и да се съгласят с мнението на другия, дори да не го споделят и защото могат да видят някаква ситуация от двете и страни. Може да е склонен към проява на неискреност. Понякога е лекомислен,трудно се организира и пилее времето си в празни контакти, несериозен е в поетите ангажименти.В отрицателното си проявление Слънце в Близнаци дава нервност, припряност и умствена преумора. Трудно се съсредоточава.
Урокът който Близнака трябва да научи от своя противоположен знак Стрелец е да развие по-дълбоко философско виждане.
Слънце в Близнаци може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Съчетанието Слънце в Близнаци и Меркурий в Близнаци е ментална комбинация и най-не емоционална от трите възможни. Това е човек, който е разсъдителен и интелектуален. Той не влага емоция и всички анализи и изводи за живота ги прави посредством ума.Нещата му въздействат интелектуално,а не емоционално. Това е човек, които учи бързо и възприема бързо чиста информация. Може да бъде добър журналист.
Родения със Слънце в Близнаци и Меркурий в Рак е много по-сърдечен в контактите си. Това е човек повлиян от емоционалните си състояния, чувствата влияят върху ума. Тука има съчетание на интелект с мекота, интуиция и впечатлителност.
Слънце в Близнаци и Меркурий в Телец- това е човек, който иска да приложи практически знанията си. Способен е на упорит интелектуален труд, много последователен и трудолюбив в обучението. Едно хубаво съчетание на любознателност с търпение. Меркурий в Телец заземява Близнака и го прави човек, който не си сменя така лесно мнението, държи на думата си и на него може да се разчита.
Съчетанието Слънце в Близнаци и Венера в Близнаци прави човека лек на контакт, много приятен, общителен и усмихнат, защото неговата емоционална природа не е дълбока и чувствата не са толкова дълбоки и силни. Тази комбинация може да покаже човек, които трудно прави избор, или силно се колебае. Обича разнообразието, иска да е в движение, да пътува. Силната страна на този човек е в комуникацията, обича да общува, може да бъде много забавен и с чувство за хумор.
Слънце в Близнаци и Венера в Рак- това е един доста по-емоционален, топъл и сърдечен Близнак. Венера в знака Рак му дава повече нежност, съчувствие и доброта. Той не е повърхностен и студен човек, а влага сърце и емоция в личните отношения и връзките.
Слънце в Близнаци и Венера в Телец– това е човек, който умее да се хареса, да направи добро впечатление и добри социални контакти. Стреми се към връзки и отношения, които имат хармония. Това съчетание дава човек с много добър вкус, добри маниери, добра естетичност, усет за хармония и умение да взаимодейства с много хора социално. В любовта такъв човек е с много по-стабилни и последователни чувства отколкото Слънце в Близнаци и Венера в Овен. Тази комбинация би дала един по-свободолюбив, по- независим и активен в любовта човек. Бързо се впуска в близнациавантюри и търси нови предизвикателства.
Съчетанието Слънце в Близнаци и Венера в Лъв- това е един Близнак по-социален, по-самолюбив, с усет към престижни връзки. Това е едно добро съчетание на интелекта с възможностите, които дава Венера в Лъв за успех, просперитет и добри социални контакти. В любовта такъв човек е с по-високи изисквания и критерии, обича флирта и избира престижни и изгодни за него връзки.Умее да се представи по най-добрия начин и да получи това, което иска.

Ако искате да разберете какво е заложено във вашата рождена карта вижте тук

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.