Слънце в Рак

слънце в ракСЛЪНЦЕ В РАК
22 юни-22 юли
Планета управител- Луна.
Девиз: ”Аз чувствам”
Ден: понеделник. Цвят-бял.
Рак е четвъртият знак от зодиака, който се отнася до създаването на емоционална и душевна идентичност. Знак където ние започваме да откриваме нашата душевна връзка с цялото Творение.
Рак е наричан „майката на зодиака”. Той е кардинален воден знак и е много предприемчив във всяка сфера, която касае чувства. Луната като управител на знака Рак му дава чувствителност, емоционалност и загриженост. Той е нежен и всеотдаен. Първо мисли за другите, после мисли за себе си, защото основната функция на Луната е майчинската. Много силно е привързан към семейството, майката, децата, роднините и просто се загубва в грижа по тях. В този знак в най-силна степен е развита всеотдайността и грижата за другите. Това е знакът на изхранващата, поддържаща живота жизнена енергия на природата. Ракът обгрижва и защитава, за да подсили емоционалните връзки и да поддържа своята истинска връзка с източника на цялото Творение. Той на най-висше ниво разбира, че когато се грижим за другите и им даваме любов, ние също се грижим за себе си и получаваме любов. Характерни за Рака са чувствителност, емпатичност, сърдечност, доброта и съобразяване с другите да бъдат обгрижени и да са добре. Раците имат нужда от сигурност и уют и домът е тяхната крепост, там те се чувстват уверени и защитени.
Най-характерно за Рака е, че той е класически интроверт- много вода, много чувства, много драми. И когато Слънце в Рак е неблагоприятно аспектирано това може да покаже една свръхчувствителност, обсебваща емоционалност, обидчивост и зацикляне върху проблемите. Ракът се сърди, не носи на шега, трябва да се внимава какво и как му се казва, помни обидата и приема нещата твърде емоционално. Има склонност да се рови в негативните си спомени и преживявания, да потъва в тъга и да се чувства жертва.
Той е склонен да проявява капризи и детско поведение, чувствителен е на внимание и грижи и трудно му се угажда. В желанието си да угоди на всички той може да изпадне в затруднение и обърканост, заплетен в собствените си чувства и чувствата на другите. Понякога Ракът може да изглежда резервиран и като затворен в черупката си, да не бърза да влезе в близък контакт, защото се страхува да не бъде наранен и разочарован. Той инстинктивно знае че при едни по-близки взаимоотношенията би се обвързал много силно емоционално и това го плаши. Ракът трябва да научи, че макар подкрепата от другите да е много важна, той трябва да има достатъчно сила и смелост да излезе пред света сам, като индивид.
Ракът трябва да се научи да трансформира негативни състояния от миналото и да се освобождава от тях. Да задържа в себе си позитивното и да живее в момента и настоящето. Урокът, който той трябва да научи от противоположния си знак Козирог е да бъде твърдо установен в днешния ден и устремен напред.
Подходящите професии за Раците са свързани с грижа за хората, грижа за малки деца, работа като психолози, консултанти, също в сфера на домакинство и готварство. Чувствеността и романтизмът ще помогне на Раците да постигнат успех в сфера на изкуство, музика. От тях могат да станат добри историци и учени в сфери изследващи миналото.
Слънце в Рак може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Слънце в Рак и Меркурий в Рак- тук е двойно подчертано влиянието на Луната. Това е човек изключително емоционален, чувствителен, нежен и грижовен. Чувствата владеят и ума и психиката и поведението. Има много богато въображение, възприемчивост и интуиция. Силно е привързан към семейството, рода и близките. Може да изпадне в някаква емоционална зависимост от хората които обича. Да се изгуби в емоции, в чувства, податлив е на депресии, негативни мисли и страхове. За разлика от комбинацията Слънце в Рак и Меркурий в Лъв която е хубаво съчетание между чувствителност, деликатност и позитивност в мислите. Това е един емоционален човек с позитивни мисли, който отстоява своите мнения и решения. Меркурий в Лъв прави този Рак по-общителен, по-комуникативен, отворен към хората и способен да изрази по един топъл и сърдечен начин чувствата си. Този човек би бил много добър като детски учител, педагог и в дейности свързани с образование. Той обича да подкрепя и помага на млади хора.
Слънце в Рак и Меркурий в Близнаци- това е една чувствителна натура с бърз ум и всички впечатления, които човек възприема с ума силно влияят на неговото емоционално състояние. Родения е много романтичен, сантиментален, с голямо въображение, но и нестабилен и податлив на настроения. Комуникацията може да повлияе положително или отрицателно върху емоционалното му състояние.
Това е човек,който може да анализира чувствата на другите и своите. Добър за психолог, терапевт и педагог. Той има умения психологически да работи с деца и да преподава.
Съчетанието Слънце в Рак и Венера в Рак- дава една изключителна чувствителност във връзките. Може да даде някаква инфантилност в отношенията и детско поведение. Човек, който влиза в зависимост от партньора, няма собствено мнение, не отстоява себе си и може да се обезличи. Много раним и обидчив.
При комбинацията на Слънце в Рак и Венера в Лъв имаме човек който е емоционално по-сърдечен, по-весел и по-активен. Венера в знака Лъв дава на неувереното и по-скромно Слънце в Рак самоувереност, прави човека по-весел и умеещ да се забавлява на живота.
Слънце в Рак и Венера в Телец- това е човек, който е много семейно ориентиран. Той е хармоничен, приятен, нежен зодия раки рано намира партньор за брак. Възможно е да има ранен брак, който да му осигури финансова сигурност и протекция в семейството. В женска карта прави жената любвеобилна, чувствена и магнетична. Добра комбинация за хора, които се занимават с дизайн, мода, обзавеждане, земеделие и цветарство.
Слънце в Рак и Венера в Близнаци- Близнаци е подвижния въздух и това дава една променливост и нестабилност свързана с личния живот и връзките при родения. Чувствата и емоциите не са така дълбоки и те са по-скоро интелектуално оцветени. Това е един Рак, който е по-социален, по-комуникативен и приятен на контакт.
Слънце в Рак и Венера в Дева- този човек е по-подтиснат, без самочувствие и с по-ниска самооценка.Има нужда от любов и семейство, но е по-предпазлив и неуверен в любовта и личните отношения.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.