Асцендент Телец

асцендент телецАСЦЕНДЕНТ ТЕЛЕЦ

Когато неподвижният земен знак Телец е на Асцендента, човек подхожда по един спокоен и практичен начин към живота. Изгряващият Телец планира, структурира и работи систематично за своите цели, а не се впуска директно и прямо в нещата. Действията му са добре обмислени, той не обича да прибързва и да хвърля усилията си на вятъра. На такъв човек му е нужно да се задържи или да остане на една фаза от опита доста по-дълго от изгряващия Овен.
За човек с Асцендент Телец са характерни трудолюбие, издръжливост, търпение и настойчивост. Той е способен да работи упорито и последователно и се захваща с нещо, когато е сигурен че ще има практически резултат и полза от това. Човек с изгряващ Телец има нужда да се чувства удобно в материалната и земната сфера от живота и да вижда конкретни резултати от своите усилия. Той повече вярва на личния си жизнен опит, отколкото на теорията. Преследва целите си в живота твърдо и упорито. Има необходимост да води спокоен и установен начин на живот и да e материално осигурен. Обича удоволствията и комфорта. Такъв човек цени удобството, доходите, охолството, изобилието и стабилността.
Асцендент Телец дава на родения една спокойна, овладяна и уравновесена природа, ако планетите Марс и Уран не са в първи дом. Този човек е усмихнат, дружелюбен и магнетичен. Притежава лично обаяние, хубост и мекота. Излъчва благоразположеност и топлота в контакта си с хората. Има силно развито чувство за естетика. Чувствената му природа е силно подчертана. Подходящо е да се занимава с ценни книжа, инвестиции, банково дело, недвижими имоти и земеделие. Такъв човек притежава природен магнетизъм, с което привлича към себе си заможни и влиятелни хора, капитали и благоденствие.
За начина по който ще се прояви Асцендент Телец е много важно управляващата планета Венера в кой знак и в кой дом от хороскопа се намира и какви аспекти сключва с останалите планети.
В отрицателното си проявление човек със знака Телец на асцендента може да стане по-инертен, по-мързелив и консервативен. Може да бъде прекалено материален и стремящ се към облаги, или да прекалява с удоволствията. Склонен е да проявява инат, ако усеща че се въздейства против волята му.
Трябва да се научи кога да задържа и кога да освобождава. Да не остава с нещо по навик и поради привързаност и сигурност, когато то е надживяло своето предназначение и полезност.
В сферата на връзките и партньорските взаимоотношения роденият с Асцендент Телец ще има силни и интензивни чувства. Може да проявява ревност или собственическо чувство по отношение на партньора, тъй като на Десцендента се намира знака Скорпион. Това предполага една повишена емоционалност, интензивност и настойчивост в интимните връзки. Такъв човек се привлича от силни, сексуални партньори. Влага много енергия и страст в отношенията. Може да има тайни и скрити отношения, или да проявява отмъстителност когато нещата във връзката не вървят. Скорпион е неподвижен знак и затова човек се стреми да запази връзките си дълго, раздялата за него е равносилна на поражение. Знакът Скорпион в седми дом заставя човек да се вгледа навътре в себе си и да трансформира начина по който използва силата си. Чрез проблеми във връзките си той е принуден да излезе от летаргията и периодично се нуждае от изчистване на онова, което е натрупал отвътре, променяйки стари навици и модели.
Ако управителите Марс или Плутон са с неблагоприятни аспекти, такъв човек може да има сериозни проблеми в брака и партньорските взаимоотношения.
Физически характеристики на човек с Асцендент Телец
телецЧовек със земния Асцендент Телец се движи спокойно, бавно и по-тежко. Конструкцията на тялото е силна, плътна, земна. Има склонност към напълняване, особено в ханша и бедрата. Има силни рамене, силен врат и тил. Формата на лицето е приятно заоблена, с чиста и мека кожа. Често има трапчинки и бенки по лицето. Челото е широко, масивно, без бръчки. Брадичката е масивна, четвъртита, понякога с трапчинка. Носът е по-едър, чип, с широки ноздри. Има
добре очертани плътни устни с красива усмивка. Очите са красиви и изразителни, а погледът мек и нежен. Косите са изобилни, гъсти и леко къдрави.
Известни личности с Асцендент Телец
Елвис Пресли, Вивиан Лий, Клаудия Кардинале, Мелани Грифит,, Донатела Версаче, Лайза Минели, Дарил Хана, Михаил Шумахер, Серена Уилямс, Пауло Куелю, Карлос Кастанеда, Джордж Вашингтон.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.