Слънчево Затъмнение на 9 март

слънчево затъмнениеСЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ НА 9 МАРТ

Първото пълно слънчево затъмнение за 2016 година е на 9 март в 03:54 часа българско време. То е недостъпно за наблюдение от България, но може да бъде наблюдавано над Китай, Индокитай, част от Индийския океан, Австралия и северната част на Тихия океан.
Слънчево затъмнение се наблюдава по Новолуние, когато Луната застава между Земята и Слънцето и изцяло или частично препречва пътя на слънчевата светлина.Затъмненията имат влияние до 6 месеца.
Най-силно това затъмнение ще повлияе на родените в знаците от подвижния кръст: Риби- между 6 и 12 март, Деви-между 10 и 14 септември, Стрелци-между 8 и 13 декември и Близнаци-родени между 9 и 13 юни.
Влиянието на Затъмнението ще усетят силно и тези, при които то е в съвпад с планета или връх на дом. Делата на този дом ще бъдат важни и ще изискват голяма част от вниманието ни. Често преживяваме разчистване, приключване или разделяне с минали нагласи в дома в рождената карта, където се случва затъмнението. Затъмненията имат трансформиращ, ликвидационен и активиращ ефект. Те могат да доведат до кризи, но могат и да отпушат енергия, която да ни помогне да излезем от състояние на застой и да ни освободят, заставяйки ни да се откажем от това, което ни държи потопени в миналото за да можем свободно да прегърнем бъдещето. В живота ни могат да влязат неочаквани възможности и енергия за нови начинания.
Новолунието носи обновление и залага програма за нов цикъл. Добре е да подредим приоритетите си и да се съсредоточим и вложим енергия в онези области от живота върху които затъмнението поставя акцент.
Затъмнението се случва в 19 градуса на знака Риби и носи емоционален характер, то ще повлияе много силно на чувствата и емоциите ни. Риби е знак на въображение, състрадание, вътрешно щастие и духовно изцеление. Знакът Риби управлява състоянието на радост, универсалната любов, емоционалната чувствителност, упованието на висша сила и духовното осъзнаване. Добре е да помислим относно насърчаване състоянията на радост и укрепване на психичната ни чувствителност. Освобождаване от чувството за безпомощност и засилване на връзката ни с висшата сила. Начало на духовно лечение, включващо медитация, йога, вътрешен мир и духовно пречистване би ни помогнало да отработим тази мощна космическа енергия.
Моментът е подходящ също да обърнем внимание на начина си на хранене и да се откажем от вредни навици.слънчево затъмнение
Напрегнатият аспект, който сключва градуса на Затъмнението към планетата Сатурн в знака Стрелец изисква да подходим по един трезв, практичен и реалистичен начин. Изисква трудолюбие, търпение и дисциплина, за да справим с предизвикателствата и промените.
Затъмненията са знак за начало или край на цикъл от развитието на живота ни, което може да повлияе както положително, така и отрицателно в зависимост от показателите в рождената карта на всеки отделен човек.
Следващото Слънчево Затъмнение е пръстенообразно и ще бъде на 1 септември 2016 година.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.