Слънце в Телец

слънце в телецСЛЪНЦЕ В ТЕЛЕЦ
21 април- 21 май
Планета управител Венера.
Девиз: ”Аз притежавам”
Ден петък. Цвят кобалтово синьо.
Телецът е вторият знак от зодиака и той придава структура и форма на тази нова идентичност, която е създал Овенът.
Телец е неподвижен земен знак. Има връзка с поддържането на физическите и материалните аспекти от живота и с чувството за собствената стойност. Венера управлява Телеца и го прави мек, любвеобилен и чувствен. Най-хубавото качество на Слънце в Телец е че той е изключително любящ, спокоен, отдаден на семейството си, на работата си, на близките си. Той е хармоничен и плодовит, с отношение към природата, свързан е много силно с природния инстинкт и с красотата на природата. Умее да създаде около себе си една хубава атмосфера, има силно притегляне към красиви и скъпи вещи, към удоволствията и приятната страна на живота. Това е знак на изобилието на живота. В позитивното си проявление Телецът е миролюбив, благоразположен, приятен и отворен към красотата на живота.
Телецът е земен знак и това му дава практичност, трудолюбие и постоянство. Той е надежден, търпелив и вдъхва доверие. Упорит и последователен е и иска да вижда конкретния резултат от своите усилия. Енергията му е изключително творческа.
Телецът е знак на желанието и в отрицателното си проявление той може да бъде много материален и собственически, защото неговия най-голям страх е да не загуби това, което притежава. Телецът е склонен към охолство, презадоволяване и прекаляване в угажданията си. Той може да бъде много първичен, твърдоглав, консервативен и егоистичен. Най-голям инат е Телецът, тъй като това е неподвижната земя. Той е инертен, бавен и неотстъпчив. Трудно може да го изкараш от равновесие, но когато го направиш е страшен в гнева си и бавно се успокоява.
Най-важният урок за Телеца е да се научи да се освобождава от естествената си привързаност към материалното и физическото. Да се отърси от илюзията на материята и да мине отвъд нея. Да се научи да бъде по-гъвкав и да приеме промяната като естествена част от живота. Телецът може да научи другите на мекота, търпение, трудолюбие и постоянство.
Слънце в Телец може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Съчетанието Слънце в Телец и Меркурий в Телец- това е един естетичен човек, с добър вкус, ориентиран към красотата. Не обича да взима бързо и под натиск решения. Взима важните си решения в живота като винаги много добре си е помислил каква му е ползата. Има усет към дизайн, цветове, пропорции. Може да бъде добър декоратор, художник, дизайнер.
Съчетанието Слънце в Телец и Меркурий в Овен—това е един Телец по бърз в рефлекси, по-активен и по-комуникативен. Той има по-бързо и активно мислене, аргументиран е и умее да дебатира. Умът има качества на водач, иска да води, да дава команди и инструкции.
Съчетанието Слънце в Телец и Меркурий в Близнаци- това е един доста по-контактен и общителен Телец, който бързо се ориентира в ситуации и не е така неподвижен в мненията си.
Съчетанието Слънце в Телец и Венера в Риби- това е човек много привързан и изцяло отдаден на семейството и близките си. За него са важни спокойствието и комфорта в дома. Венера в знака Риби дава деликатност и чувствителност на Телеца и го прави изключително любвеобилен и емоционален.
Родения със Слънце в Телец и Венера в Телец-има в най-голяма степен развито отношение и усет към красотата, хармонията, земните удоволствия и насладите в живота. Това е много чувствен човек и има силни влечения и желание да натрупва. Чувствата му са постоянни и стабилни. Той е топъл, нежен и любящ. За разлика от човек със Слънце в Телец и Венера в Близнаци, който може да влага някакъв интерес и пресметливост в избора на лични връзки. Тук Венера в Близнаци може да даде на Телеца една променливост и нестабилност в любовните отношения. Той е по-свободолюбив и чувствата и емоцията са интелектуално оцветени.
Най-свободолюбив и независим в любовта от Телците е човек с комбинацията Слънце в Телец и Венера в Овен. Това телеце един доста по-темпераментен и инициативен в любовта Телец, който по-лесно влиза в авантюри. Жените могат да имат стремеж да доминират в любовта и връзките.
Родения със Слънце в Телец и Венера в Рак е силно фиксиран върху семейство, лични връзки, материална осигуреност и удобство. Ключовите думи тук са чувство и сигурност, материален и емоционален комфорт. Венера в Рак прави Телеца още по-чувствителен, сантиментален и привързан към семейството.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.