Слънце в Скорпион

слънце в скорпионСЛЪНЦЕ В СКОРПИОН
23 октомври- 21-22 ноември
Планета управител Марс и Плутон.
Девиз на Слънце в Скорпион: ”Аз желая”
Ден: вторник. Цвят-черен, червен.
Скорпион е осмият знак от зодиака, в който ние се опитваме да се слеем с другия, да изгубим чувството си за индивидуалност, да умрем за миг и да се преродим отново. Знакът Скорпион има отношение към смъртта, прераждането и трансформацията.
Скорпион е неподвижен воден знак на силните, фиксирани емоции. Той е много устойчив в проявата на тези емоции и ги преживява най-интензивно от всички останали знаци. Може да изглежда студен и резервиран, но при него силните чувства са вътрешни, под повърхността и не така видими. Той много добре умее да скрива своите мисли и чувства и постъпките му могат да бъдат неочаквани за другите. Дълбоката вода на знака Скорпион ни дава представа за тайнствата на човешката душа. Скорпионът има достатъчно сила и енергия да се спусне дълбоко в подсъзнанието си и да излезе от там невредим и прероден като птицата феникс. Това е най-волевият и издържлив от зодиакалните знаци. Знак на трансформацията, пречистването и на вътрешната сила, която се освобождава след преодоляване на психичните блокажи, които носим дълбоко в душите си.
Скорпионът има огромна вътрешна енергия, сила и воля. Той е много силен характер, може да се справи с трудни ситуации и да поеме огромно натоварване. Не губи присъствие на духа. Има потенциал и качества да управлява масите и да води другите. Способен е на дълга битка и никога не се предава, бие се до последно и при него няма отчаяние. Има максимална мобилизация в трудни моменти, вътрешно е много организиран, издръжлив, активен и волеви. Много мотивиран и с голям самоконтрол.
В своите висши проявления човек със Слънце в Скорпион е дълбок мистик, окултист и езотерик. Има силни духовни стремежи и много силно усеща енергията на невидимия свят. Той е добър психолог, има силна интуиция и добре разбира човешките взаимоотношения. Надарен е в окултни,духовни сфери и лечителство.
Знак на дълбоката трансформация. Скорпионът има стремеж да стигне до същността, да разбере формата и да види какво има в основата и. Стреми се да види първопричината, която стои зад външното. За родения със Слънце в Скорпион е важна енергията, която се поражда при взаимодействието и сблъсъка на същностите. Той често живее от тази енергия. Конфликтното състояние за него е напълно естествено.
Неблагоприятното влияние на знака Скорпион може да даде човек, който се опитва да контролира другите и да властва над тях. Склонен е да се яде вътрешно и да потъва в някакви негативни състояния. Той се намира в състояние на вътрешно напрежение и е с една рязка емоционалност и напрегната енергия. Той най-трудно преживява изневяра и емоционално нараняване. Обича да притежава и да владее емоционално и любовно другия. Ревност и завист бушуват дълбоко в душата на Скорпиона. Той има собственическо чувство и не понася съперници, помни всяка обида или незачитане и е готов да отмъсти. Има силно желание за контрол и манипулация. Може да е човек на крайностите, доминиращ, властолюбив и разрушителен.
Скорпионът учи другите знаци че след смъртта има възкресение и че дори в най-гъстия мрак не трябва да угасва пламъкът на духа. Показва духовната сила, необходима да следваш светлината. От своя противоположен знак Телец, Скорпионът трябва да се научи на мир, спокойствие, доброта и търпение.
В зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането Слънце в  Скорпион може да има различно проявление.
Слънце в Скорпион и Меркурий във Везни- това е един доста по-приятен и неконфликтен Скорпион. Меркурий във знака Везни облагородява Скорпиона, прави го по-мек, по-възпитан и дипломатичен. Във взаимоотношенията се стреми да има хармония и да спазва добрия тон. Той не е така ревнив, язвителен и груб в комуникацията си.
Слънце в Скорпион и Меркурий в Скорпион- това е човек със силни волеви качества, способен да действа в кризисни ситуации и упорито да отстоява себе си. Овладян е, с бързи рефлекси и големи ресурси за мобилизация в трудни моменти. Има изключителна енергия, сила за оцеляване и хладнокръвие. Притежава проницателност, дълбочина на анализа и способности на ума свързани с окултизъм и мистика. Има психологически усет за хората и силна интуиция. В отрицателното си проявление е склонен да потиска вътрешна агресия, има негативни мисли и състояния, може да е потаен и мнителен. Умът носи разрушителна енергия. Този човек се е родил да трансформира себе си, характера си, мислите си.
Слънце в Скорпион и Меркурий в Стрелец. За разлика от предната комбинация тук родения е доста по-оптимистичен,толерантен и отворен към хората. Липсва му тази подтиснатост, подозрителност и мнителност типична за скорпиона. Меркурий в знака Стрелец му дава позитивна нагласа, комуникативност и по-голяма откритост.
Слънце в Скорпион и Венера в Дева- в любовта и чувствата този човек е по-премерен и постъпва по-разумно, не го владеят страсти и силни емоции. Венера в Дева му дава целомъдрие и морална чистота, но го прави и много претенциозен и взискателен към партньорите. В любовта той търси материална сигурност и стабилност.
Слънце в Скорпион и Венера във Везни- това е един Скорпион който е по-мек, по-естетичен и стремящ се към хармонични връзки и отношения. Той не е така агресивен и груб. Венера във Везни прави този човек по-елегантен, по-мек и изискан. Той иска да се хареса, иска да бъде обожаван и търси мир, спокойствие, баланс и разбирателство в любовта.
Слънце в Скорпион и Венера в Скорпион- това е най-драматичната комбинация. Тука има наситени дълбоки чувства, страст, емоция и ревност. Силен сексапил и магнетичност. Любовен живот в крайности, силно люби и силно мрази. Този човек има нужда нещо силно и разтърсващо да се случва, да живее по максимално интензивен начин в света на чувствата и любовта. Той има силна сексуалност и голяма плодовитост. Склонен е да манипулира и контролира партньора, иска да е негов и да му принадлежи.
Слънце в Скорпион и Венера в Стрелец- за разлика от предната комбинация тук Венера в Стрелец прави родения по-свободолюбив, независим и открит във връзките. Човек, който по-лесно се освобождава от негативни състояния и има по-позитивна нагласа. Този Скорпион умее да се забавлява на живота, помни хубавото и не държи лоши мисли. скорпионНе се обвързва лесно в любовта и сменя с лекота партньорите, за разлика от комбинацията Слънце в Скорпион и Венера в Козирог, при която родения по-трудно създава връзки и по-тежко преживява разделите. Венера в Козирог прави човека много верен,предан и отговорен към семейството и близките. При избора на партньор този човек търси изгода и проявява практичност. Привлича се от партньори с престиж и социална позиция. Той е овладян и контролира чувствата си. Предразположен е към вътрешна самота и депресии. Това е човек много организиран и отдаден на работата си. Умее да ръководи хората и вдъхва доверие и респект.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.