Слънце в Риби

слънце в рибиСЛЪНЦЕ В РИБИ
19 февруари – 20 март
Планета управител Нептун, Юпитер.
Девиз на Слънце в Риби: „Аз вярвам”.
Ден: четвъртък. Цвят морско синьо, светло зелено.
Риби е дванадесетият знак от зодиака. Той представя крайния етап, когато свършва един цикъл и новото начало, когато започва следващият. Като последен знак от зодиака Рибите концентрират кармата на всички знаци.
Риби е променлив воден знак, това е подвижната вода – океана на емоциите. За хората родени под този знак чувствата, емоцията, усещанията и интуицията са водещи за важните решения в живота им.
Рибите живеят в някакъв свой илюзорен вътрешен свят, който за тях е много по-реален, отколкото външния. При тях съществува голямо чувство за дълбочина. Те се потапят изцяло в себе си, имат нужда да се усамотяват и търсят хармония и тишина. Стабилността за Рибите се изразява във вътрешния им живот. Устойчивост за тях дава не външната форма, а вътрешната им привързаност към любим човек или ситуация.
Рибите са най-финият от зодиакалните знаци. Те са внимателни, меки, любезни, романтични и доверчиви. В тях няма агресия. Те проявяват и отстояват себе си по един много мек и пластичен начин и постигат това,което искат посредством съгласие и отстъпчивост. Тяхната сила е в това да са променливи, при което остават верни на себе си. Вътрешната им реалност винаги им дава собствени нравствени норми и критерии. Външно изглеждат пластични, но на вътрешен план е трудно да им се повлияе. Имат широк поглед върху нещата и философска представа за живота. Притежават уникално чувство за форма и красота и богато въображение, което им носи успехи в изкуството.
Най-висшата характеристика на знака Риби е саможертвата, която виждаме в образа на Иисус Христос.
Състраданието и милосърдието правят родените със Слънце в Риби винаги готови да се пожертват за близките си и любимите хора. Те осъзнават нуждите на другите и могат да бъдат изключително чувствителни и грижовни, защото имат разбирането, че всички сме част от една и съща Вселена. На подсъзнателно ниво Рибите знаят, че всички ние като души се вливаме в един и същи източник. Това знание ги прави способни на саможертва. Защото дълбоко в себе си те усещат, че отделноста е илюзия и че всеобщото благо е добро за всички, а нещастието на един човек е нещастие и за останалите. Рибите служат като поглъщат и преобразяват негативната енергия и емоции на другите.
Родените под този знак имат силно изразено религиозно чувство и връзка с духовната реалност. Притежават психични способности и разбират инстинктивно връзките във Вселената. По извисените хора със Слънце в Риби са потопени в себе си мечтатели и философи, които се опират на своята интуиция и емоции. Някои от тях посвещават живота си на мистика, религия или окултизъм и когато са духовно извисени, те са благословия с утехата и милосърдието, които носят за другите.
Хора със Слънце в Риби трудно намират собствената си идентичност и са склонни да имитират поведението на околната среда. Те са знак, който силно се влияе от средата и попива както благоприятните, така и неблагоприятните и вредни влияния. В отрицателното си проявление родените със Слънце в Риби са много зависими от околните и се идентифицират емоционално с проблемите на другите. Поемат и попиват проблематиката във външния свят и я преживяват като своя собствена. Имат изключително висока чувствителност, реагентност и впечатлителност, но им е трудно да виждат реалността в живота, липсва им критичния поглед върху света, който дава техния противоположен знак Дева. Често се заблуждават в хората и не различават кое е реално и кое не. Те са неуравновесени и много раними, подвластни са на негативни емоционални състояния. Лесно изпадат в меланхолия и тъга. В тях има заложен един страх от живота и от това да се проявят, защото усещат в себе си тази ранимост и липса на достатъчно устойчивост. Понякога бягат от отговорност и предпочитат да се скрият. Когато срещнат трудност в живота, Рибите потъват в себе си и си създават своя реалност, затварят се и е много трудно да се стигне до тях. Те проявяват склонност към зависимости и бягството в друг свят може да ги отведе към наркотици, алкохол и илюзии.
Понякога Рибите биват неясни, нелогични и объркват с действията и решенията си другите. Нараненото Слънце може да направи Рибите безсъвестни, двулични и сервилни. Те биват в ролята на измамници или на жертви.
За родените под знака Риби е важно да намерят себе си и истинската си същност, която изисква осъзната връзка с Бога и природата и дълбоко религиозно чувство. Ако не го осъзнаят те ще страдат от голяма душевна празнота.
Слънце в Риби може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Положението на Слънце в Риби и Меркурий във Водолей- дава много силен експериментаторски дух и прогресивни възгледи на родените. Тук има съчетание на чувствителност, мекота, интуитивност и възприемчивост на индивидуалността и сила на ума,оригиналност и разбиране на човешката природа, които дава Водолея. Тези хора се реализират успешно в помагащи и хуманитарни професии,като психолози, терапевти или лекари, защото имат умения да разбират другите и да им помагат.
Слънце в Риби и Меркурий в Риби- това са хора, които живеят в свой свят на мечти, идеали и въображение. Те са изключително меки, деликатни, възприемчиви и чувствени. Могат да бъдат много духовни, състрадателни и жертвоготовни. Но в отрицателното си проявление може да са изключително зависими от решенията на другите, слабо волеви, непрактични, свръхчувствителни и откъснати от действителността.
За разлика от съчетанието на Слънце в Риби и Меркурий в Овен, където умът изважда тези хора от присъщата мечтателност, чувствителност, затвореност и пасивност на Рибите. Меркурий в Овен прави родените по-самоуверени, по-смели и решителни в мненията. Те са по-активни и предприемчиви. Понякога може да се чувстват под силно вътрешно напрежение, защото Овен и Риби са две енергии с много противоположни влияния-на крайната активност и на крайната пасивност. Имат нужда от партньор, който да ги подкрепя емоционално.
Съчетанието на Слънце в Риби и Венера в Козирог влияе много стабилизиращо за Рибите. Венера в Козирог им помага да контролират тяхната емоционалност, хаотичност и липса на практичност. В любовта и връзките тези хора са по-затворени и притеснителни, но същевременно са много отдадени, привързани и верни на партньора. Това е комбинация на богато въображение и талант в изкуство, което дават Рибите с усет за стил, форма и конструкция, присъщи на Венера в Козирог.
Слънце в Риби и Венера в Водолей- в любовта и отношенията тези хора са дружелюбни и приятелски настроени, но не обичат да се обвързват. Венера във Водолей ги прави по-независими, свободолюбиви и нестандартни в проявата на чувствата. Имат тенденция да създават хаос в личния живот, да се забъркват в повече връзки и понякога на тях не може да се разчита в личен план. Разбират любовта като приятелство и не обичат да бъдат ограничавани. За тях са много важни приятелите и да са част от някаква група.
Слънце в Риби и Венера в Риби- това са най-емоционалните, възприемчиви, чувствителни и раними хора. Двойното влияние на Нептун ги прави много нежни, деликатни и душевни. Те са океан от чувства и емоции. Способни са да проявят голяма състрадателност, милосърдие и жертвоготовност.Но им липсва устойчивост и твърдост на характера да се съпротивляват на външната агресия. Податливи са на вредни влияния от средата. Могат да станат жертва на измамници, или жертва на чувствата си, защото са емоционално зависими от хората, които обичат.
Съчетанието на Слънце в Риби и Венера в Овен прави тези хора изключително решителни и активни в емоционален план. Това е комбинация на чувствителността, влюбчивостта и нежността на Рибите и силните, страстни чувства на Венера в Овен. Тези хора не се страхуват да заявят своите чувства и открито да покажат любовта си. Те искат да зодия рибиспечелят сърцето на любимия и поемат инициативата в любовта и отношенията. Когато обичат, те обичат с цялото си сърце и с голяма искреност.
Слънце в Риби и Венера в Телец- за разлика от предната комбинация, тези Риби са по-пасивни в любовта и оставят активността в ръцете на другите. Те търсят сигурност и материална поддръжка във връзките.
Привързват се дълбоко и трайно към партньорите си. Венера в знака Телец ги прави много топли, нежни, любящи и постоянни и стабилни в чувствата си. Това са хора с голяма чувствителност, сексуалност, чувственост и силно изразен художествен вкус и афинитет към мода и изкуство.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.