Слънце в Овен

слънце в овенСЛЪНЦЕ В ОВЕН
21 март-20 април
Планета управител- Марс
Девиз: ”Аз съм”
Ден: вторник. Цвят-червен.
Овен е първият знак от зодиака и неговата функция е да постави началото, да бъде първият и да създаде нов живот. Той е кардинален огнен знак и много активно изразява качествата на огъня, стреми се към лидерство и действие. Излъчва здрава уверена жизненост. Има неизчерпаема енергия, неговата стихия е съревнованието и борбата, действа под влиянието на импулса. Има склонност да предприема действие веднага и без да мисли. Необходимо му е да налага индивидуалността си, за да се самоизрази. Той е лидер и не обича да бъде ръководен или ограничаван от другите. Ключова дума за Овена е: „Искам да те водя, искам да съм пръв.” Овенът предпочита индивидуалните действия пред колективните, той не може да бъде част от екип.
Качества на Овена- инициативен, деен, смел, решителен, не се колебае, иска да води и да е начело. В природата на Овена е заложена активност, смелост, желание да се прояви, да е пръв и да е отпред. Овенът има стремеж да се утвърди, иска да се състезава и да се доказва колко много може. Той притежава самоувереност, ентусиазъм и много силна воля. В положителното си проявление е доброжелателен и готов да се притече на помощ, има оптимизъм и увереност в собствените си сили, великодушие и идеализъм. Той не е егоист и може да бъде много благороден и жертвен като човек. Овенът е искрата от която се разгаря пламъкът. Когато Слънце в Овен е благоприятно аспектирано дава много открити и честни, много директни, спонтанни, жизнени и позитивни към живота хора. Овенът има психика на водач и пионер.
Ако Слънце в Овен е неблагоприятно аспектирано може да даде хипер импулсивност, своенравност, избухливост и властолюбие. Човек е неумерен, неуправляем и неконтролируем. Може да бъде рязък, груб, агресивен, склонен да предприема необмислени действия и да не се съобразява с другите. Няма задръжки, налага се и не търпи поражение. Може да настрои другите срещу себе си чрез прекалено силно изразяване на своята индивидуалност.
Основния урок, който Овенът трябва да усвои е да се съобразява с другите хора и да се научи да разчита на тях, така ще прояви характеристиките на своя противоположен знак Везни. Овен може да научи останалите на смелост, решителност, инициативност и че успехът идва, когато си напълно уверен и посветен на една идея.
Слънце в Овен може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
При родения със Слънце в Овен и Меркурий в Овен има едно чисто влияние на Марс, което се проявява като решителност, прямост и директност. Тук има най-висока степен на влечение към риск, това е човек който рискува, той е първосигнален и не обмисля много решенията си. В отрицателното си проявление има най-силна агресивност и нападателност. В изказа е директен и искрен.
Когато Слънцето е в Овен и Меркурий в Телец човек е по-предвидлив и със здрав разум. Той има енергия и търпение практически да осъществи това, което е решил. Овена дава енергия, а Меркурий в знака Телец дава постоянство, упоритост и способност да приложи тази енергия в сфера на практическо приложение. Такъв човек се учи последователно, бавно и усъвършенства уменията си. Това е една комбинация на активност и практичност в това, което човек прави.
Слънце в Овен и Меркурий в Риби е една по-трудна комбинация, защото това са две противоположни влияния на огън и вода. Родения е доста по-мек и деликатен в отношенията и по-предпазливи в реакциите си. Този Овен не е толкова импулсивен, защото умът има друга природа и прави човек доста по-овладян, по-премерен и по-чувствителен. Това е човек на когото първия импулс е да се изяви и да реагира, но същевременно се спира поради чувствителността която носи, за него е важно да усети и да почувства ситуацията. Той се чувства добре и се проявява смело когато усеща че средата е помагаща и разбираща, но ако средата е враждебна той не се проявява и това създава вътрешно напрежение в него.
Слънце в Овен и Венера в Овен- това е човек с крайно напрегната емоционалност. Той разбира любовта като страст, като драма, като огън, емоцията е голяма. Бързо се влюбва, много е темпераментен и инициативен. Жените имат способност бързо да възбудят интерес към себе си, защото имат повишен енергиен потенциал, но могат да бъдат много властни, доминиращи и авторитарни. Това е жена която иска да командва, да казва какво да се прави и да води, равностойна е на мъжете. Човек с това съчетание може да бъде успешен в бизнес като предприемач.
Слънце в Овен и Венера в Близнаци- забавен, с чувство за хумор и много любопитен за живота. Това е човек по-непостоянен във връзките си, много бързо се отегчава в едни отношения. Той постоянно търси нови емоции и бързо се впуска в нови връзки. За разлика от съчетанието на Слънце в Овен и Венера в Телец, който е по- стабилен и последователен в любовта. Венера в Телец дава спокойствие, хармония и мекота на спонтанното, пламенно и динамично Слънце в Овен. Този човек е активен, предразполагащ и чувствен. Той харесва да се изявява и активно търси удоволствия. Тази комбинация може да покаже човек с бизнес нюх, който се ориентира в материалното и е достатъчно активен и предприемчив да постигне материална независимост.
Слънце в Овен и Венера във Водолей- тази комбинация дава човек, които обича да живее активно и динамично, да експериментира. Дава много енергия, свободолюбивост и независимост в чувствата. Роденият е директен във връзките и може често да сменя партньорите. Възможно е да има емоционални дефицити. От една страна Овенът много иска да се докаже и да завоюва, а Венера във Водолей не може да се отпусне и да предразположи другия. Има една нестандартност и неспокойствие във връзките. Успешен е в работа в която прави нещо заедно с други хора.
овенЗа разлика от родения с Венера във Водолей, този със Слънце в Овен и Венера в Риби търси и е предразположен към една по-голяма интимност, споделяне и съчувствие. Това е човек със силни чувства и силни импулси, може да е много страстен, пламенен и бързо да се влюбва. Може да е борец за правда и за някакви хуманни каузи, защото Венера в Риби го прави милостив и с добро сърце. Чувствителен е към неправдата. Венера в Риби помага на Слънцето в Овен да бъде по-милостиво, по-емоционално и сърдечно. Този Овен не е така агресивен, нападателен и избухлив. Той е по-чувствителен, романтичен и с мека душа.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.