Слънце в Лъв

слънце в лъвСЛЪНЦЕ В ЛЪВ
22 юли-23 август
Планета управител Слънце.
Девиз: ”Аз искам”
Ден: неделя. Цвят-оранжев.
Лъвът е петият знак от зодиака. Той е неподвижен огнен знак и има отношение към поддържането на чувството за идентичност и свободното изразяване на тази енергия. Концентрираната енергия на огъня се пали бавно, но един път вече запален трудно можеш да го изгасиш. Управлявана от Слънцето, енергията на Лъва иска да блести, да изразява себе си и да бъде център на внимание. В своята висша изява енергията на Лъва идва изцяло от сърцето и носи голяма топлина и щедрост. Лъвът изразява най-хубавите качества на сърцето, проявата на любовта като мощна и всепобеждаваща сила. Той е носител на творческия импулс и знак на любовта. Слънце в Лъв има силно, мощно самопроявление, вътрешна самоувереност и усещане за някаква изключителност и сила. Той е много съзидателен и се привлича от всички форми на себеизява и всяка дейност, която му дава възможност да покаже на другите че е специален, великодушен, благороден и заслужаващ внимание и овации. Амбицията на Лъва се изразява в стремежа му да се прояви, да покаже колко е велик и способен. Всеки Лъв иска да бъде одобрен, зачетен и признат. Иска винаги и навсякъде да бъде пръв, да има власт и да е в центъра на вниманието. Има нужда от аплодисменти и похвала.
В благоприятното си проявление човек със Слънце в Лъв е много широко скроен, великодушен, открит и слънчев. С мощната си енергия той е източник на сила, енергия, увереност и творчество. Той носи светлина и топлина за хората около себе си. Вдъхва увереност и кураж на другите. Лъвът е щедър човек с едни по-широки мащаби на проявление и възможности. Той има вътрешна увереност в себе си и в успешния край на всяко свое начинание и това кара другите да му се доверяват.
Това е човек, който може да те стопли, да ти даде усещане за закрила, топлина и сърдечност. Лъвът обича да е щедър и да покровителства другите и това е част от неговата лична оценка че е силен и могъщ.
Творчеството и всички прояви на любовта са стихията на един Лъв. Лъвът е знак на удоволствията, на флиртовете и веселбите. Обича яркостта,блясъка, разкоша и светския живот. Обича да се забавлява и да се радва на живота, но понякога няма контрол и губи мярка. Може да е склонен към разхищения.
В отрицателното си проявление може да бъде много самонадеян, да има усещане за непогрешимост,за изключителност и мания за величие. Проявява неумереност, прекалена демонстрация и показност.
Лъвът има склонност да преувеличава, обича да драматизира, за да акцентира внимание върху себе си. Не се съобразява с другите, той иска те да се приспособяват към него, а не той към обстоятелствата. Не обича да го контролират. Проблем при Лъва е че той не обича да му се показват грешките. Трудно преживява ако се окаже че не е прав за нещо. Той винаги иска да се хареса и е раним е от гледна точка на неодобрение.
От своя противоположен знак Водолей, Лъвът трябва да се научи да поставя творческите си заложби в услуга на колектива. Да се научи,че истинското чувство за собствена стойност идва отвътре и да не разчита толкова на одобрението и признанието на другите.
Много важно за човек със Слънце в Лъв е да се чувства реализиран в живота. Най-подходящи за Лъва са творческите професии, той може да има значими постижения в сферата на изкуството, в киното, театъра, в шоу бизнеса. Лъвът е добър за контакти с публика, също в сфера на търговия с предмети на изкуството и бижутерия. Лъва често можем да срещнем на представителни и отговорни постове, свързани с организация и управление на мащабен бизнес.
Слънце в Лъв може да има различно проявление в зависимост от разположението по знак на планетите Меркурий и Венера в момента на раждането.
Слънце в Лъв и Меркурий в Лъв- подчертано лъвско влияние. В благоприятното си проявление това е един много откровен, почтен и искрен човек, който носи позитивна енергия за другите. Има силно изразени лидерски качества. Това е човек, който вдъхва едно изключително доверие към себе си, поема рискове и отстоява позициите си. В отрицателното си проявление това е човек много силно центриран в себе си,трудно прави обратна връзка с другите и не се съобразява с тях. Винаги изхожда от собствения си интерес и не признава грешките си.
Съчетанието Слънце в Лъв и Меркурий в Рак- прави родения по-сърдечен, по-емоционален и отзивчив към другите. Меркурий в Рак дава на Лъва скромност, чувствителност и способност да разбира хората. Този човек не е така егоцентричен, неумерен и изхождащ само от собствения си интерес.Той мисли за другите и иска да помага, много е привързан към роднини и близки.
Слънце в Лъв и Меркурий в Дева- този Лъв не е така открит, искрен и демонстративен, това е един по-скромен и практичен Лъв. Меркурий в Дева дава на Слънцето самокритичност и способност да се прецени къде е. Също положението на Меркурий в Дева може да даде и една потайност на ума, възможна склонност към интриги и прикритост. Това е човек,който не се заявява веднага, а първо преценява и анализира ситуацията. За него е важно да има полза и интерес от това което прави.
Слънце в Лъв и Венера в Лъв –това е една натура много щедра, спонтанна, искрена и артистична. Може да бъде голям бохем и да няма никаква мярка. Това е комбинация, която при неблагоприятни аспекти дава проблем във връзките, отношенията и любовта, защото това е човек, които има силно его и изхожда от себе си. Липсва му чувствителност и не може да разбере другия.
Слънце в Лъв и Венера в Рак- за разлика от предната комбинация тук Венера в Рак дава на Лъва емоционалност и мекота. Това е един нежен, гальовен и чувствителен Лъв. Той е топъл, сърдечен и много привързан към децата си.
Човек със Слънце в Лъв и Венера в Близнаци има едно добро разположение на духа, очарователен и в добро настроение. Той има широко сърце, обича да флиртува и да демонстрира чувства. При него има елемент на показност, обича да се показва и да се хвали. В любовта и връзките е по-повърхностен, непостоянен и може често да сменя партньорите. Добра комбинация за изкуство.
Слънце в Лъв и Венера в Дева-тук Венера в Дева дава скромност и самокритичност на Лъва. Това е един Лъв, който е по-премерен, по-разумен, по-заземен и аналитичен. В любовта този човек си прави сметката и мисли преди да зодия лъвдейства. Това е отлична комбинация за творчески професии. Слънцето в Лъв дава творчески потенциал, а Венера в Дева дава умение за работа с детайли.
Слънце в Лъв и Венера във Везни- за този човек е много важно да се хареса и да направи добро впечатление. Може да бъде много суетен, обича лукса и удобствата. Той е много успешен в светски план и иска да бъде част от елита. Обича да флиртува и да прави комплименти. Това е много артистична, креативна и творческа натура с усет за красивото.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.