Зодиакалният знак и Професионалната реализация

Зодиакалният знак в темата за Професионалната реализация

професионалната реализацияИзборът на професия и професионалната реализация е изключително важна за всеки човек. Това е една обширна тема, която изисква разглеждане на цялата рождена карта.
Един от факторите определящи професията е знакът на Слънцето, тъй като това е центърът на личността, самоизявата и реалните способности на родения. Знака в който се намира Слънцето е реалният потенциал на човека. Дома в който се намира Слънцето показва в каква сфера този потенциал може да се реализира или къде човек може да получи енергия и да успее. Когато човек работи по професия свързана със слънчевия му знак той се чувства щастлив и реализиран, защото това е област, която му се отдава най-добре и сфера в която той получава енергия. Много е важно човек да развива даденостите и творческия потенциал по слънчевия знак-или като професия, или като хоби, за да се чувства щастливи и реализиран.
За хората от Зодия Овен най-подходяща е работа, свързана с новаторство и възможност за проява на лична инициатива.Те са добри за ръководители, мениджъри, предприемачи и организатори. Подходящи за тях са рисковите и военните професии, тъй като Овенът е смел и безстрашен. От лекарската професия- хирургията и спешната помощ е добро поле за изява на родените под знака Овен. Поле за реализация могат да намерят и в спортна кариера.
Подходящи професии за хората от Зодия Телец са в област на финанси, банково дело и инвестиции. Имат умения за работа с недвижими имоти, като архитекти и декоратори. Също като агрономи и в област на земеделие и всички дела, свързани със земята. Те са добри певци, имат хубав и дълбок глас и често се насочват към професионална певческа кариера. Чувстват се удовлетворени, реализирайки се в професии свързани с красота, мода или козметика.
Родените Зодия Близнаци се чувстват добре и реализирани в професии свързани с интелектуална дейност и с приемане и предаване на информация. Те са много подходящи за библиотекари, учители, секретари и журналисти. Имат умения като търговци, брокери, дилъри и търговски посредници. Подходящи са за работа в пощите, съобщенията и транспорта. Също като екскурзоводи и преводачи. Поле за реализация може да стане и научната сфера.
Една от областите където хората Зодия Рак се чувстват уверени и могат да реализират своя творчески потенциал са грижите за хората и най-вече за малките деца. Те са успешни в професии свързани с възпитанието на децата-детски учителки, лелки, медицински сестри и акушерки. Имат умения за работа като педагози, психолози и консултанти. Друга област са професиите, свързани с храната и храненето- като готвачи, сервитьори и бармани. И не на последно място хората от Зодия Рак намират удовлетворение работейки като историци, архивари или учени във всички сфери изследващи миналото.
Много подходящи за родените от Зодия Лъв са творческите професии, в сферата на забавленията, шоу бизнеса и театъра.Чувстват се удовлетворени, работейки като режисьори, актьори, дизайнери, бижутери и златари. Реализират се успешно в сфера на управление, мениджмънт и бизнес. Можем да ги срещнем по високите етажи на администрацията и властта. От лекарската професия ги привлича най-често кардиологията, тъй като науката за човешкото сърце привлича Лъва, заедно с възможността да прояви своята състрадателност и желание за покровителство на другите.
Хората от Зодия Дева имат много широко поле на изява. Можем да ги срещнем по всички стъпала на служебната стълба, в офиси на фирми, счетоводни кантори и одиторски къщи. Умението им да изработват съвършени детайли ги прави успешни в часовникарството, златарството и художествените занаяти. Аналитичният ум им помага да се
реализират в сфера на наука. Друго поле за дейност са медицинските професии и в сфера на обслужване. Успешни са като диетолози, медицински сестри, санитари, детски учители, възпитатели и гувернантки. От тях стават добри химици.
Силно развитото естетично чувство и усета към хармония и красота прави хората от Зодия Везни много успешни в сфера на изкуство, дизайн, мода и култура. Артистичните професии често за поле за изява на хората от тази зодия. Умението им да видят всяка ситуация от двете страни и способността да внесат баланс и да посочат разумен изход ги прави най-добрите дипломати. Те реализират своя творчески потенциал в сфера на дипломация, консултантска дейност, работа в социални служби и отдели за връзка с обществеността. Имат умения като адвокати, съдии и медиатори при преговори.

прпрофесионалната реализацияХората от Зодия Скорпион умеят с лекота да проникват до дълбините на човешката психика и да се справят с емоционалните блокажи и това ги прави много подходящи за психолози, психиатри, лечители и социални работници. Те са отлични хирурзи и сексолози. Реализират се също в рисковите професии, в тайните служби, като детективи и полицаи. Работа в сфера на застрахователния бизнес, финансите, банкерството и търговията им помага да развият своя творчески потенциал. Добро поле за изява са сферите на религията и философията.
Стремежът към познание и умението да разбира абстрактните идеи прави хората от Зодия Стрелец много успешни като преподаватели във висши учебни заведения и професии свързани с религия, философия, книгоразпространение и образоване на другите. Стрелецът обича да пътува, привлича се от чужди езици и култури и често намира своето призвание в сферата на туризма и експортната търговия. Някои от родените Зодия Стрелец намират своето поприще като висши държавни служители, министри, дипломати или адвокати. Интересът към религия и философия прави от Стрелците добри теолози, свещеници, оратори и проповедници.
Хората от Зодия Козирог имат умения в създаване на структури, порядък и правила във всички области на живота. Можем да ги срещнем в прокуратурата, съда, нотариата и в администрацията. Те са много успешни в професии свързани с точни науки, физика и математика. Сред тях срещаме изследователи и научни работници. Често се реализират успешно в политиката. Намират професионално поприще и удовлетворение в сфери на строителство, архитектура, геодезия, археология и реставрация.
Силно развитото чувство за социална справедливост и гражданско съзнание и желанието да се чувстват полезни за другите, прави хората от Зодия Водолей подходящи за дейности в служба на човечеството. Те са по всички стъпала на социалната стълбица и се издигат до лидерски постове и координаторска дейност. Интересуват се от обществен живот и политика и сред тях се срещат реформатори. Другата област, чрез която Водолеите реализират своя творчески потенциал това е науката, техниката, компютърната сфера, модерните технологии и далекосъобщенията. Сред тях срещаме инженери, радиотехници, Ай Ти специалисти, изобретатели и конструктори. Водолеите се реализират и в космонавтиката, авиацията и самолетостроенето. Астрологията също може да бъдат поле за професионална реализация.
Хората от Зодия Риби носят в себе си състрадание, милосърдие и жертвоготовност и това ги прави подходящи за работа свързана с грижа за другите. Те реализират своя творчески потенциал като психолози, медицински сестри или санитари. Срещаме ги в социалните служби, в хосписите и приютите за бездомни и сираци. Богатото им въображение и чувството за красота, което носят ги прави много успешни в сфера на изкуство, поезия и музика. Реализират се като артисти, художници, музиканти, в киното и телевизията. Могат да се изявят също в сфера на фармация, органична химия, биология, екология и фотография. Професионалните им занимания могат да бъдат свързани с търговия на алкохол, чай, кафе и химически продукти. Някои посвещават живота си на мистика, религия и окултизъм.
Аспектите на Слънцето с планети и най-вече съвпада също може да покаже ориентация към определена професия.
Всеки човек има определени способности, заложби и наклонности, но не винаги неговите умения и това, което има като потенциал става негова професия. Щастливи са тези, които успяват да се реализират професионално по творческия потенциал, който носят по техния слънчев знак. Но има и такива хора, който въпреки своите умения, образование и способности не успяват да намерят своето призвание в живота.
За да бъде пълна и изчерпателна темата за професионалната реализация трябва да се разгледа на първо място 10 дом в хороскопа- това е домът, който показва призвание, цел в живота, естеството на професионалната сфера и доколко успешно ще се реализира човек. Разглеждаме планетите в 10 дом и тези, които се намират в 9 дом на 5 градуса от куспидата на 10 дом. Следващият важен фактор са планетите аспектиращи върха на 10 дом. Планетата с най-точен аспект към върха на 10 дом много често дава вида дейност в професионалната сфера.
Разглеждаме 6 дом в хороскопа и планетите в него. Той дава условията на труд. Втори дом показва парите, които човек заработва със собствен труд, как печели и от каква дейност. Дома в който се намира управителят на 2 дом показва източника на доходи и от какви занимания може да печели човек.
Анализираме и управителите 10, 6 и 2 дом, къде се намират и техния статус по дом, знак и аспекти. Търсим дали има връзка между управителите на тези домове и планетите разположени в тях.
професионалната реализацияАнализираме и планетите, които са сигнификатори на професионалната ориентация-Сатурн, Меркурий и Венера- естествените управители на 10, 6 и 2 дом.
Има и рождени карти в които липсва ясни показатели за определена професия- поради липса на добро образование, недостатъчна лична инициатива и предприемчивост или поради инвалидност и здравословни причини. Има хороскопи, които показват, че в един етап от живота човек работи едно, а след това започва да работи друго.
Едва след като се направи пълен анализ на рождената карта може да се определи каква ще бъде професионалната реализация, успеха и славата до които ще достигне роденият.

Ако искате да разберете какви са указанията за подходящите професии и професионалната реализация във вашата карта вижте тук.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.