Меркурий в огнените знаци в хороскопа

Меркурий в хороскопа Mercury-jumping
Планетата Меркурий е близо до Слънцето и за проявата и е изключително важен и знака на Слънцето.
От една страна Слънцето влияе на Меркурий, защото Слънцето е нашият център, нашата енергия и същност, а Меркурий направлява чрез разума проявата на тази същност.

Положението на планетата Меркурий по знак отговаря за умението ни да установяваме и поддържаме връзки, контакти, запознанства и начина по който общуваме.
Той има две важни функции: познание и взаимодействие.
Позицията на Меркурий в знак показва каква информация ни е интересна. Каква сфера от познанието ни се отдава най-добре и имаме умения да я възприемаме, анализираме и да правим изводи и заключения.
Меркурий свързваме с образованието, ума, интелекта, възгледите, които споделяме, как вземаме решения и как отстояваме позиции.
Меркурий показва отношенията с братя, сестри, роднини,колеги и съученици.
Друга сфера на Меркурий са пътуванията.

Меркурий в огнените знаци в хороскопа
Огнената стихия дава на Меркурий бързина и активност в мисленето и общуването. Огненият Меркурий не се страхува от контакти и нови запознанства, но обича да се запознава и общува само с хора, които са му интересни.
За него е важно да демонстрира своите знания, способности, превъзходство и да направи впечатление.
Той е много активен, жив и способен на сериозна концентрация, но му е трудно да се занимава с няколко неща едновременно, защото когато започне да прави нещо, огнения Меркурий се потопява изцяло в него.
Меркурий в огнените знаци се старае веднага да схване най-същественото и не се спира на детайлите, нюансите и скритите страни. Но той е способен само по няколко външни детайла да схване логиката на нещата.

Меркурий в знака Овен
Ключова думи: сила на ума съчетана с висока концентрация. Умът има качества на водач, човек, който да води другите.
Трябва да отчитаме и скоростта на Меркурий, ако е бърз и в знака Овен, този човек е истински боец, много лесно отбива нападенията и минава в атака.Той има бързо, активно мислене, много е аргументиран, умее да дебатира и да печели словесни битки.
Има бързи рефлекси, владее на тялото, подвижен с добра координация и ориентация в пространството. Много подходящ Меркурий за спорт.
Разбира от техника, механика, машини, автомобили, военно дело и всички сфери, където се иска бързина, ловкост, съобразителност, бърза реакция и сръчност.
Огненият Меркурий в Овен не се съобразява с другите в комуникация. Той обича да води, да дава команди, да се разпорежда, или да следи за това дали определени команди и инструкции се изпълняват.
Ум под влияние на Марс- бърз, схватлив, бързо обработва нова информация, но в отрицателното си проявление той няма търпение и за него се казва, че действа без да мисли. Обича да спори, да доминира и да се заяжда, което го прави конфликтен.
Най-силната агресивност и нападателност имаме, когато и Слънцето и Меркурий са в Овен.
Ако Слънцето е в знака Телец- ще имаме един по търпелив, по трезвомислещ и практичен човек.
Ако Слънцето е в знака Риби- ще покаже един по чувствителен, раним, мек и затворен човек

Меркурий в знака Лъв
Големият плюс на този Меркурий е че той е много открит, прям, искрен, ярък и демонстративен.
Той е вдъхновяващ, ентусиазиран и с оптимистична нагласа. Човек с Меркурий в Лъв е изключително контактен, има лека и бърза комуникация, в която проявява остроумие и блести с ерудиция.
Той има качества на ума да бъде лидер, да бъде убеден в своето мнение.
Склонен е към някаква високопарност, иска да бъде център на внимание и умее да го прави.
Когато Меркурий е в знака Лъв интересите на човек са повече в хуманитарната сфера, бизнес, икономика, управление и администрация, защото Лъва обича да управлява.
Това е един творчески ум и следователно на Меркурий в Лъв му се отдават творчески дисциплини- там, където може да прояви някакво творчество. Той е човек с изключително креативна, позитивна и слънчева нагласа на ума
Подходящи сфери за него са театър, изкуство, мода и артистичните професии.
Много добро положение за преподаватели, защото умее да предаде, да насити речта с енергия и с привличане към другите
Той обича да играе и е способен да се превъплътява, добре разказва истории и често му е необходим слушател.
Особено ако и Слънцето е в знака Лъв със сигурност ще му трябва ръкопляскаща публика.
Когато Меркурий е в неподвижното качество Лъв, много характерно за него е, че той не променя мнението си, не отстъпва и не се влияе от другите, без значение дали е прав или крив.
Държи се сякаш въобще не можем да оспорваме неговото мнение.
Обича да се изтъква и да се чувства значим, снизходителен е към собствените си грешки, не ги признава и не е самокритичен.
Ако Слънцето е в знака Рак – ще покаже един по мек, чувствителен и грижовен човек.
Ако Слънцето е в знака Дева, човек ще бъде по прилежен, практичен, скромен и самокритичен.

Меркурий в знака Стрелец
Най-типичното за такъв човек е, че той е прям, директен и с позитивно мислене, гледащ от позитивната страна на живота.
Меркурий в Стрелец може да види положителното, полезното и развитието в една идея, в някаква концепция или в някакво мнение.
Начинът на комуникация е открит, без задръжки и задни мисли, казва това, което мисли.
Стрелецът е знак много силно свързан със свободата, освен че е открит, той е и много свободолюбив и независим. Изразява са свободно, не понася някой да прави цензура на нещата.
От една страна е добре, но от друга страна не е добре, защото е несъобразителен и няма задръжка в говоренето.
От всички огнени знаци най–малко обръща внимание на детайлите. Много е избирателен в информацията и в това, което му е интересно.
Човек с Меркурий в Стрелец проявява голяма избирателност в контактите си, той предварително преценява хората и предпочита да общува с хора, които са му полезни, по–висшестоящи, или с делови интереси като неговите.
Меркурий в Стрелец има връзка с религия, философия, езици, право, абстрактни неща /в по-висш порядък/. Обича да се пали и да спори, особено на философски теми и когато отстоява някакви свои позиции
Меркурий в Стрелец много обича да пътува и той се развива, натрупва знания пътувайки, учейки чужди езици и общувайки с различни хора.
Ако Меркурий в картата е наранен, човек е неумерен и надценява себе си и своите възможности. Не приема чуждото мнение и обича да философства и да поучава другите.
Проявява неумереност и липса на здрав разум, защото той толкова преекспонира и надценява нещата, че те стават нереалистични.
Може да бъде изключително лекомислен, небрежен в комуникация и изказване и буквално да не се съобразява и да не мисли какво приказва. За него се казва, че може мигновено да разруши нещо, което е градил с години.
Ако Слънцето е в знака Козирог, то дисциплинира ума и дава на човек реализъм, организираност и добра преценка.
Ако Слънцето е в знака Скорпион, то дава дълбочина, сериозност и контрол на ума.

Ако искате да разберете планетата Меркурий във вашата карта къде се намира и каква е нейната проява:

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.