Лунно Затъмнение и Пълнолуние във Везни

лунно затъмнениеЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ и ПЪЛНОЛУНИЕ във ВЕЗНИ на 23 МАРТ

Първото Лунно Затъмнение за 2016 година е на 23 март в 14:01часа българско време. То не може да се наблюдава от България, но е видимо над Тихия океан, Австралия, източен Сибир и Аляска.
Само при Пълнолуние може да има Лунно Затъмнение, което се получава когато Земята застане между Луната и Слънцето и по този начин земната сянка временно блокира светлината на пълната Луна.
Най-силно това затъмнение ще повлияе на родените в първите градуси на знаците Везни и Овен, тъй като Луната се намира на 3017 във Везни, а Слънцето е на 3017   в знака Овен в съвпад с Меркурий. Затъмненията имат влияние до 6 месеца, но ако това Лунно Затъмнение настъпи в рамките на 1-2 дни от рождения ви ден, ще бъдете силно повлияни от него през цялата година.
Задачата на Пълнолунието е да се постигне баланс между знака на Луната във Везни и противоположния знак Овен.
Везните се нуждаят от постигане на равновесие и хармония, за тях са важни партньорските взаимоотношения и взаимодействието с другите. За Везните красотата е форма на взаимодействие и те се стремят да внасят мекота, естетика и спокойствие в средата. Те се колебливи, нерешителни и зависими от чуждото мнение.
Овенът е решителен, смел, импулсивен и целенасочен. Той е водач, пионер и иска да бъде начело. Индивидуалист е, обича да се налага и не търпи поражение. Пробива чрез воля и характер и не се съобразява с другите.
Пълнолунието е време на съвместяване на нуждите и желанията посочени от двата знака. Време за постигане на баланс между собствените ви интереси и тези на другите. Време да утвърдите себе си и да покажете характер, но все пак да останете вежливи, внимателни и балансирани.
Лунното Затъмнение във Везни ще повлияе силно върху емоциите ви и ще извади на преден план най-вече взаимоотношенията с другите хора. Понеже Пълнолунието свързва два знака и два дома в рождените карти е възможно да изпитате напрежение във връзка с интегрирането на тези аспекти от самите вас и съответните сфери от живота ви. Необходима е усилена работа за балансиране и интегриране на двете въвлечени области от живота. Ако Затъмнението активира 1 и 7 дом от рождената ви карта, ще постави ударение върху личните връзки с друг човек; ако активира 2 и 8 дом, ще акцентира върху финансовите и интимните връзки; при 3 и 9 дом – ще повлияе на взаимодействието с роднини от близкото обкръжение, братя и сестри; в 4 и 10 – с членове на семейството или хора свързани с кариерата; в 5 и 11 дом- ще повлияе отношенията с децата и приятелите; 6-12 дом- касае взаимоотношенията с колеги и хора свързани с работата ви. Домът със Затъмнение е област в живота върху която ще се наложи да работите през следващите месеци и ще изисква голяма част от вниманието ви.
Влиянието на Затъмнението ще усетят силно и тези, при които то е в съвпад с планета. Когато Пълнолунието съвпада с планета, вие започвате да осъзнавате тази планетна енергия и усещате как изразявате тази планета във връзка с другите хора. Това е важно време за размисъл над това кои сте по отношение на тази планетна енергия и по специално във връзка с другите хора. Сега е време да медитирате, да оцените живота си, да изясните отношенията си и да си дадете пространство, необходимо да останете отворени за осъзнаването, до което може да имате достъп в този момент. Независимо кои емоционални и психически аспекти от себе си сте пренебрегвали, те може да се взривят в съзнанието ви и да изискват вашето внимание, или пряко в контакт с вашите собствени вътрешни емоции, или чрез сблъсък с други хора и външната действителност.
Затъмненията имат трансформиращ, ликвидационен и активиращ ефект. Те могат да доведат до кризи, но могат и да отпушат енергия, която да ви помогне да излезете от състояние на застой и да ви освободят, заставяйки ви да се откажете от това, което ви държи потопени в миналото за да можете свободно да прегърнете бъдещето. В живота ви могат да влязат неочаквани възможности и енергия за нови начинания. Добре е да подредите приоритетите си, да се лунно затъмнениесъсредоточите и вложите енергия в онези области от живота, върху които Затъмнението поставя акцент. Да прецените кое е важно за вас и какво трябва да направите или промените в живота си.
Пълнолунието и Затъмнението може да повлияе смущаващо емоционално и физически. Добре е да се заземите чрез физически упражнения и техники за осъзнаване на тялото. В седмицата на Лунното затъмнение е добре да се храните с кореноплодни зеленчуци или храни, които са расли под земята, за да подсилите вашата „лунна енергия”. В деня на самото затъмнение е добре да се пости.


Ако искате да разберете повече за това, кои области от живота ще активира Лунното Затъмнение във вашата рождена карта вижте тук:

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.