Асцендент Стрелец

асцендент стрелецАСЦЕНДЕНТ СТРЕЛЕЦ

Когато огненият знак Стрелец е на Асцендента, човек подхожда по един ентусиазиран, жизнерадостен, открит и оптимистичен начин към живота. Символът на знака Стрелец е кентавърът, който в древногръцката митология е получовек – полукон. Горната част изобразява глава и торс на човек, насочил стрела към небесата, а долната половина- тяло на кон. Едната част от природата се стреми към благородни идеали, разширение на съзнанието и възвишени постижения, а другата е водена от по-инстинктивни животински пориви.
Като огнен знак, намиращ се в ъглов дом, изгряващият Стрелец генерира топлина и щедрост и има нужда от отдушник или фокус за изразяване на своята енергия, ентусиазъм и експанзивност. Разположението по дом на планетата управител Юпитер, ще покаже сферата от живота, чрез която човек вярва че ще получи удовлетворение и разширение. Изгряващият Асцендент Стрелец прави родения сърдечен, дружелюбен и великодушен. Той е весел, усмихнат и обича живота. Има чувство за хумор и обича да се шегува. Излъчва сила и достойнство и рядко остава незабелязан сред тълпата. Умее да се хареса на другите и да направи впечатление. Има талант да вдъхновява и способност да увлича и води другите след себе си. Той е много свободолюбив и ключова дума при него е- свобода на мисълта, словото и действията. Притежава голяма жажда за знания и любов към пътешествията. С този знак на асцендента, човек разглежда живота като пътешествие. За него самото пътуване е по-забавно и интересно от пристигането на мястото. Девиз на този знак е: ”Виждам целта, достигам я и намирам друга цел.” Той винаги е в действие, мотивира го дори самата мисъл за действие.
Човек с Асцендент Стрелец е идеалист, има развита интуиция и често се интересува от духовната страна на живота. Стремежът към изследване го води към професии, свързани с философия, религия, преподаване и чужди култури.
В отрицателното си проявление, роденият с Асцендент Стрелец, често е прекалено оптимистично настроен и не преценява трезво ситуацията. Склонен да преувеличава, не е критичен към себе си и много от нещата приема като дължими. Склонен е твърде много да демонстрира себе си и да засенчва околните. Има опасност от раздуване, екстравагантност и влечение към наслаждения. Може да е твърде прибързан, повърхностен и неспокоен. Понякога си позволява груби изказвания. Поради експанзивната природа на този знак са възможни проблеми с теглото.
Разположението по дом, знак и аспекти на планетата управител Юпитер, ще покаже основния фокус и интерес на човека и какво ще бъде проявлението на Асцендент Стрелец.
В партньорството роденият цени ума, ерудицията, ловкостта и находчивостта, тъй като на Десцендента се намира знакът Близнаци. В отношенията и брака търси разнообразие и общуване и се ръководи повече от ума, отколкото от чувствата и емоциите си. Има нужда от партньор, който да му дава свобода и избира връстници или по-млади от него. Може да поддържа няколко връзки едновременно и обикновено има повече от един брак. Събира се и се разделя лесно. Има лекота в решаване на партньорски и брачни проблеми, тъй като Близнаци е подвижен знак. Положението и аспектите на планетата Меркурий ще покажат как ще се развият отношенията в брака.
Физически характеристики на човек с Асцендент Стрелец
Има мускулесто, добре сложено тяло и висок ръст. Много подвижен, със спортна и напета походка. Излъчва здраве, бодрост и добро настроение. Весел, жив и засмян. Има широки рамене, едър бюст, силен подчертан ханш и силни бедра. асцендент стрелецДолната половина на тялото най-често е по-развита от горната. Лицето е продълговато, аристократично, с римски профил и високо вдигната глава. Високо чело, добре оформен голям нос и едри бузи. Устните са плътни, устата е голяма, с едри красиво подредени зъби. Очите са живи и усмихнати. Косите са руси, кестеняви или светло кестеняви. Някои от мъжете оплешивяват рано.
Роденият е склонен към напълняване в средна възраст, страда от проблеми в обмяната и високо кръвно.
Известни личности с Асцендент Стрелец
Леонардо да Винчи, Ерих Мария Ремарк, Майка Тереза, Коко Шанел, Томас Едисон, Лейди Даяна, Елвис Пресли, Боб Дилън, Брад Пит, Силвестър Сталоун, Жерар Депардио, Джоди Фостър, Катрин Зита Джоунс, Бриджит Бардо, Изабела Роселини, Марлон Брандо, Елизабет Тейлър.

Ако искате да разберете какъв е вашият Асцендент и какви качества притежавате вижте тук:

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.