Асцендент Скорпион


асцендент скорпионАСЦЕНДЕНТ СКОРПИОН

С изгряващия воден Асцендент Скорпион, роденият е склонен да среща живота по един интензивен, страстен и решителен начин. Като изнася в светлината на осъзнаването онова, което е тъмно и скрито вътре в него и чрез развиване на личната си сила, той придобива усещане за собствената си личност. Този знак на асцендента ликвидира и премахва старите форми и структури, така че да могат да бъдат изградени нови. Както змията сменя кожата си, когато растежът и натискът отвътре правят старата кожа твърде тясна, така и вулканичният изгряващ Скорпион натрупва силно вътрешно напрежение, след което следва експлозия, освобождаване и обновяване.
Не е лесно да бъде опознат човек с Асцендент Скорпион, защото при него много неща лежат скрити под повърхността. На външен план може да изглежда спокоен и уравновесен, но дълбоко в себе изпитва дълбоки, страстни и интензивни чувства. В поведението му има твърдост, постоянство и настойчивост, които не са демонстративни. Има талант да проникне в същността на нещата и да стигне до корените в търсене на скритите значения и мотивации. Притежава наблюдателност, проницателност и силна интуиция. Способен е да рискува за постигане на целите си и умее да върви над пропастта и да преведе и другите през нея. Отличава се с безкомпромисност, самообладание, упоритост и силно желание да се усъвършенства. Има голяма сила и резерви и е изключително издръжлив. Лесно преодолява физическата умора и възстановява бързо силите си.
Изгряващият Скорпион означава, че в този живот човек е избрал да мине през кризи, за да развие личната си сила и да излезе по-силен след тези преживявания. Роденият с Асцендент Скорпион трябва да се изправи и да се пребори с онова, което е табу, тъмно, скрито или разрушително. За някои злото и мрака са навън, а за други са в дълбините на собствена им психика, символизирайки разрушителни емоции като ревност, завист, отмъстителност или желание за власт. Ако енергията на Скорпиона е потискана, тя кипи отдолу и отравя психиката. Ако пълната сила на чувствата бъде освободена, тяхната разрушителна сила може да бъде твърде силна за понасяне. Най-доброто е чувствата да бъдат признати, трансформирани и канализирани по един градивен начин. Страстта, гнева и яростта да бъдат пренасочвани в съзидателен отдушник. Собствените преживявания позволяват на човек с Асцендент Скорпион да навлезе дълбоко в психиката на другите и да може да им помогне. Притежава лечителски способности и често бива лечител, лекар или психолог. В своите висши проявления той е дълбок мистик, окултист и езотерик.
В отрицателното си проявление Асцендент Скорпион дава човек с труден характер, който лесно си създава врагове и неприятели. Помни обидите, засяга се лесно и отвръща на удара с отмъстителност, жестокост и сарказъм. Проявява затвореност, подозрителност и постоянно недоволство от действителността. Има силно желание за контрол и манипулация. Може да е човек на крайностите, доминиращ, властолюбив и разрушителен. Често проявява собственически инстинкт спрямо хората, които желае. Обича да притежава и да владее емоционално и любовно другия. Ревност и завист бушуват дълбоко в душата му. Може да бъде много циничен и саркастичен. С него шега не бива.
Разположението по дом, знак и аспекти на управителите Марс и Плутон ще покажат основния фокус и интерес на човека и какво ще бъде проявлението на Асцендент Скорпион.
Изгряващият Скорпион търси защита, надеждност и физически комфорт в партньорството, тъй като на Десцендента се намира знакът Телец. Това е един интензивен и страстен човек, който има нужда от любов и стабилност в брака. Привлича се от устойчив, чувствен и материално осигурен партньор. Очаква от него привързаност, конкретни действия и съблюдаване на общоприетите норми на поведение. Дълго избира партньора и иска здрав и продължителен брак. Преживява болезнено разделите. Какви ще бъдат отношенията в брака, ще покаже положението на Венера и нейните аспекти.
Физически характеристики на човек с Асцендент Скорпион
скорпионИма силен личен магнетизъм и интензивно и напрегнато излъчване. Тялото е плътно, по-грубо и окосмено. Човек стъпва енергично и бодро. Лицето е властно, несиметрично и излъчва сила и напрежение. Може да има белези и травми по лицето и тялото. Има масивна брадичка и изразена, отсечена долна челюст. Напрегнати и пронизващи тъмни очи, поставени под забележимо проницателно чело. Погледът е тежък. Устните са големи, плътни и стиснати волево. Носът е масивен. Косата е много тъмна, гъста и четинеста. Къдрава и буйна или остра и права.
Известни личност с Асцендент Скорпион
Зигмунд Фройд, Фридрих Ницше, Ленин, Мусолини, Сталин, Маргарет Тачър, Жаклин Кенеди, Наполеон Бонапарт, Виктор Юго, Чарли Чаплин, Бетовен, Пол Сезан, Никол Кидман, Едит Пиаф, Ванеса Паради, Хулио Иглесиас, Клаудия Шифър, Казанова.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.