Асцендент Риби

асцендент рибАСЦЕНДЕНТ РИБИ

Изгряващият Асцендент Риби създава свят, в който потребността от проява на чувствителност, състрадание, жертвоготовност и съзнаването да бъдеш част от нещо по-голямо от самия себе си е необходима за придобиване на усещане за собствената личност. Когато водният знак Риби е на Асцендента, човек подхожда по един емоционален, мек и деликатен начин към живота и с желание да помага и служи на другите. Той е романтик и идеалист. Притежава доброта, доверчивост и вяра в любовта и справедливостта. Реагира емоционално на живота, с много нежност, съчувствие и съпреживяване. Обичлив, впечатлителен и възприемчив към чувствата на другите, той носи талант на утешител, лекар на душата и психолог.
Тъй като Риби е двойнствен знак, има два типа хора. Единият тип е човек с развита интуиция, който черпи енергия от високо ниво и върши своята работа по един съчувствен начин. Той е фин, спокоен, тих, отворен за влияния и вдъхновение от невидимите светове. Има въображение, интуиция и силно изразена сензитивност и медиумни способности. Посвещава живота си в служба на другите. Той усеща болката с света като негова собствена. Проявява милосърдие и самоотверженост. Животът му често е свързан с грижа за болни и безпомощни същества. Това е лечителят.
Другият тип е мечтателят, който се носи по течението, оставяйки другите да избират вместо него. Той е слабо активен, несигурен в себе си и трудно се изправя пред проблемите в живота.
Друго изражение на Асцендент Риби е човекът-творец. Той има усет към изкуство и е артистично надарен и талантлив. Музиката играе важна роля в живота му. Дали ще реализира своята дарба, силно зависи от средата в която живее и се развива.
В отрицателното си проявление човек с Асцендент Риби може да се изживява като жертва. Той е плах, боязлив, объркан и не се справя добре с по-трудните реалности в света. Когато е обсебен от ниски влияния той се пристрастява към алкохол, наркотици, или губи собствената си идентичност и става проводник на чужди сили, които действат чрез него. Зависим е от околната среда, лесно се подвежда и може да стане мишена за недоброжелатели. Има много илюзии и страхове и често пребивава в свой измислен свят, търсейки път за бягство от реалността. Лесно се обезкуражава и отчайва. Основен принцип на Асцендент Риби е пожертването на личната воля, но роденият може да стигне до крайности и другите да се възползват от него. Той е с добър характер, но нерешителен и със слаба самодисциплина. Трудно казва „не”, когато някой го моли за нещо.
Разположението по дом, знак и аспекти на планетите Юпитер и Нептун ще покажат основния фокус и интерес на родения и какво ще бъде проявлението на този изгряващ знак.
Понякога човек с Асцендент Риби е такъв идеалист и романтик, че несъзнателно е силно критичен и осъдителен към другите, тъй като на Десцендента се намира знакът Дева. Той е състрадателен, но затворен и скромен в близката комуникация с хора. В партньорството е конкретен, организиран и склонен да действа предпазливо и рационално. Избира партньора дълго и придирчиво и очаква от него стабилност. Прекалено взискателен е и постоянно се колебае дали е направил правилния избор. Или избира критичен партньор, или самият той е критичен към партньора, който е избрал. Разглежда партньорството като дълг, на който трябва да служи.
Планетите в седми дом и аспектите на Меркурий ще покажат какъв ще бъде брачният живот.
Физически характеристики на човек с Асцендент Риби
По свой маниер изгряващите Риби умеят да излъчват отзивчивост и съблазняващо желание да се харесват, които очароват и привличат другите. Те са пасивни и нежни създания. Жените приличат на малки феи. Походката е плавна, неуверена и полюшваща се. Жестовете са меки и има нещо неуловимо и изплъзващо се в тях. Тялото е нежно и фино. Цялостният облик е мек и заоблен. Пластични са и могат да оформят вида си в различни форми. Ръстът е по-скоро нисък, но се срещат и по-едри и пълни сред тях. Имат слабо изразена костна и мускулна система. Стъпалата са обърнати навътре и понякога страдат от плоскостъпие.
асцендент рибиРиби като изгряващ знак придава особен финес, кожата е мека, нежна и по-често светла. Формата на лицето е кръгла и с меко изражение. Лицето може да има замечтано, романтично или загадъчно изражение. Очите са красиви, големи, изпълнени с влага и погледът е тъжен и замечтан. Имат малко носле, меки бузи и кръгли устни. Косата е мека, нежна и светла на цвят. Понякога е проблемна, изтощена или образува люспи. Често мъжете оплешивяват.
Роденият с Асцендент Риби има слаба жизненост и деликатен организъм. Чувствителен е към студ, влага и горещина. Може да няма голяма физическа енергия и издръжливост, освен ако Марс не е силен в картата.
Известни личности с Асцендент Риби
Алфред Хичкок, Антонио Бандерас, Робърт Редфорд, Деми Мур, Джордж Клуни, Уйтни Хюстън, Ринго Стар, Жан Габен, Жорж Санд, Принцеса Каролин, Александър Солженицин, Йохан Себастиан Бах, Аристотел Онасис, Ал Капоне.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.