Асцендент Рак

асцендент ракАСЦЕНДЕНТ РАК

Роденият с Асцендент Рак развива самоосъзнаването си чрез внимателно отношение към другите, полагане на грижа и отзивчивост. За такъв човек е характерна чувствителност, емоционалност и състрадателност. Той има дълбоки вътрешни преживявания, които споделя само когато има усещане за доверие.
Скромен, срамежлив и плах по природа, той се нуждае от любов и насърчаване, за да се разгърне. Влияе се от обкръжението поради своята чувствителност и ранимост. Уважава чувствата на другите, умее да ги изслушва и да влиза в положението им. Държи се майчински, грижовно и внимава да не нарани и обиди хората. Не понася грубости. Има склонност да се отдръпва в черупката си и да се затваря, когато го обидят или засегнат. Може да реагира на най-малката промяна в обстановката и бързо сменя настроенията си. Човек с Асцендент Рак по природа е стеснителен и несигурен в себе си и има нужда от подкрепа и повдигане на духа.
Рак като изгряващ знак дава подчертано чувство на привързаност към дома, семейството, родителите и особено към майката. Той е много свързан с роднините и хората които обича, грижи се за тях и ако имат проблем страда. Патриотизмът и традицията са много важни за него. Съхранява семейни реликви и обича да колекционира разни неща. Впечатленията и спомените си от детските години пази цял живот.
Има богато въображение и мечтателност. Обича много да пътува. Жената с Асцендент Рак е добра домакиня, а мъжът с този воден асцендент, често е и баща и майка в семейството и се грижи чудесно за децата.
В отрицателното си проявление човек с Асцендент Рак проявява нерешителност, инфантилизъм и емоционална неустойчивост. Той се идентифицира прекалено силно с майката, или има склонност да остане прекалено дълго в утробата на семейството по рождение.
Ако в картата доминира водния елемент или планетата Нептун е силно поставена, човек е така беззащитен и емоционално уязвим че се научава да се защитава като развива твърда външна обвивка. Задачата му е да намери начини да използва своята чувствителност и емоционалност, вместо да бъде нараняван от тях.
Как точно ще се прояви Асцендент Рак зависи от това в кой знак и в кой дом от хороскопа е Луната и какви аспекти сключва с останалите планети.
В партньорството и връзките роденият подхожда много внимателно и не е склонен да рискува, тъй като на Десцендента се намира знакът Козирог. Нуждае се от надеждност, сигурност и съблюдаване на определени правила в отношенията. Партньорът трябва да притежава някои от качествата характерни за знака Козирог- сериозност, улегналост, стабилност и да бъде човек на когото може да се разчита. Роденият може да бъде привлечен от по-възрастен партньор, или такъв, който вече е изградил социално положение и авторитет. Бракът обикновено е в по-късна възраст и когато се жени, човек иска да е завинаги. Приема отговорността на партньорството много сериозно. Трудно допуска някого за близко общуване, но когато се привърже е верен и отговорен. Спрямо партньорите е емоционално по-студен и не така открит и сърдечен.
Ако управляващата планета Сатурн има хармонични аспекти, бракът ще е продължителен и стабилен, с надежден и верен партньор. Ако Сатурн има неблагоприятни аспекти, роденият ще има проблеми в партньорските взаимоотношения и брака.
Физически характеристики на човек с Асцендент Рак
Роденият с Асцендент Рак излъчва мекота и женственост. Движи се по-бавно и походката е мека и плавна. Поведението е сдържано, тихо и не натрапващо се. Настроението варира от мрачно до по-весело, но никога екзалтирано и шумно. Ръст- по-скоро нисък. Нерядко външността е по-заоблена и пълна, с тенденция за асцендент ракнатрупване на килограми или задържане на течности. Горната част на тялото може да не е съразмерна с останалата част на торса. Едър гръден кош, голям торс, широки полегати рамене, голям бюст при жените, с възрастта пълнее в областта на корема. Има характерното „лунно лице”- кръгло, чувствително, приятно, с бяла и мека кожа. Лицето е най-широко на височината на очите. Очите са големи, изразителни, воднисти. Дълбок и нежен поглед. Добре оформена уста, с меки и пухкави устни. Ръцете са къси, с малки нежни китки и пръсти. Пръстите на ръцете са без ясно изразени фаланги. Дланите се изпотяват лесно и са меки, пухкави и влажни.
Известни личности с Асцендент Рак
Франц Шуберт, Винсент Ван Гог, Салвадор Дали, Алберт Айнщайн, Бил Гейтс, Елена Блаватска, Далай Лама,Уйлям Шекспир, Анджелина Джоли, Синди Крауфорд, Кайли Миноуг, Сандра Бълок, Мел Гибсън, Робърт Де Ниро, Камерън Диас, Джон Траволта, Мила Йовович.

Ако искате да разберете какъв е вашият Асцендент и какви качества притежавате вижте тук:

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.