Асцендент Овен

асцендент овенАСЦЕНДЕНТ ОВЕН

С изгряващ огнен знак Овен, роденият е склонен да среща живота по един прям, директен и енергичен начин. Неговия девиз е: „Аз съм тук и искам да ме забележите”. Такъв човек има потребност да бъде решителен, да предприема действие и да ръководи. За него живота е приключение, търсене и предизвикателство. Роденият с желание поема ролята на лидер и инициатор.
Асцендент Овен дава на човек силна воля и жизнена енергия, увереност в своите сили, самостоятелност, прямота и честолюбие. Той ярко изразява своето присъствие в обществото. Отличава се с безстрашие и откритост и знае как да отстоява убежденията си.
Огнения асцендент го прави предприемчив, активен и ентусиазиран, бързо се пали и бързо гасне. Оптимистичен е, обича живота и всичко ново. Има дух на пионер и стремеж да открива нови пътища. Иска винаги да е победител и да е пръв. Добър е като инициатор и на кратки разстояния. Отличава се със свободолюбие, независимост и не търпи ограничения.
В отрицателните си прояви може да проявява прибързаност, избухливост, агресивност и егоцентричност. Той е импулсивен, рязък и нетърпелив в действията си, лесно се ядосва, когато нещата не се получават. Често първо действа, а после мисли. Ръководи се от девиза: „Всичко сега и веднага”. В изявите и реакциите си е бурен и директен. Емоциите и импулса преобладават над разума. Своенравен е и обича да командва . Не обича да е подчинен и има проблеми с колективната работа. Трудно довършва работата и не е последователен, защото нещата бързо му омръзват. Предразположен е към травми, възпаления, инциденти и самонаранявания.
Ако човек с Асцендент Овен не може да изрази своята енергия той натрупва вътрешно недоволство, което може да даде пристъпи на гняв, нервни изблици, саморазрушително поведение или да развие някаква болест.
Има различни проявление на Асцендент Овен в зависимост от това в кой дом и в кой знак се намира планетата Марс и какви аспекти прави с другите планети. Например, ако управителят на асцендента Марс е във воден знак, роденият ще бъде по-мек, по-чувствителен и по-малко импулсивен.
Човек с Асцендент Овен ярко изразява своето присъствие в обществото, но по отношение на партньорските взаимоотношения и съвместната работа той се интересува от мнението на другите и е склонен да прави компромиси, тъй като на Десцендента се намира знака Везни. В сферата на партньорството и брака той търси баланс и разбирателство. Има нужда от партньор който да изглежда добре, да е приятен, нежен, дипломатичен и да внася хармония и равновесие в отношенията. За него е характерно да създава външни норми на приличие и е важно неговите отношения да изглеждат пристойни в очите на хората, дори и това да е лъжа.
Ако управителя на Десцендента Венера е благоприятно аспектирана, роденият ще бъде щастлив в сферата на партньорството и брака.
овенФизически характеристики
Човек с огнения Асцендент Овен е подвижен, енергичен, малко груб и прям в маниери и обноски. Жестовете и движенията са бързи, резки и импулсивни. Фигурата е стегната със силно развита мускулатура. Лицето е живо, енергично с напрегнат и остър поглед, полегато чело, изпъкнали скули, изпъкнала горна челюст, неправилно подредени или силно издадени напред зъби. Носът е заострен, изпъкнал, линията чело-нос е права. Има предразположеност към акне, възпаления на кожата на лицето, обриви и циреи. Често има белези и травми на лицето от нараняване. Косата е червеникава, рижа или силно къдрава.
Известни личности с Асцендент Овен:
Джон Рокфелер, Бенджамин Франклин, Ариел Шарон, Евита Перон, Джон Ленън, Луис Армстронг, Йоханес Брамс, Изабел Аджани, Саманта Фокс, Шакира, Жералдин Чаплин, Нострадамус, Мартина Навратилова.

Ако искате да разберете какъв е вашият Асцендент и какви качества притежавате вижте тук:

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.