Асцендент Козирог

асцендент козирогАСЦЕНДЕНТ КОЗИРОГ

С изгряващия земен знак Козирог, роденият е склонен да среща живота по един сериозен, отговорен, сдържан и предпазлив начин. Изгряващият Асцендент Козирог създава свят, в който потребността от развиване на дисциплина, търпение, целеустременост и амбиция за успех е необходима за придобиване на усещане за собствената личност. Домът на планетата управител Сатурн ще покаже сферата от живота, където човек ще търси стабилност и сигурност и където се налага контрол и ограничения.
Роденият с Асцендент Козирог е настойчив, упорит и предпазливо планира и структурира живота за постигане на целите и амбициите си. За него е много важно да докаже себе си и да заслужи уважение, признание и утвърждаване в колектива. Иска да направи нещо значимо и да заеме забележителна роля в обществото. Реалистичен е и има талант на стратег. Има умения за точни науки, политика и административна дейност. Стреми се да подражава на успелите хора и има вродено уважение към йерархията. Неговата предвидливост, постоянство и самообладание го водят към успех.
Като кардинален земен знак Козирогът е в състояние да действа много ефективно в материалния свят. Чрез развиване на потенциалното си умение в справянето с практичните дела и организацията им, изгряващият Козирог изпитва усещане за удовлетворение и постижение. За него е важно достигането на материален успех и конкретни резултати от своите усилия. Той е много усърден и не се страхува от тежкия труд. За него животът е работа.
Склонен е да взима живота прекалено на сериозно, а света като изпълнен с опасности. Нерядко именно чрез трудност и ограничения изгряващият Козирог се учи да приема определени закони, структури и граници. Той може да се бунтува и да опита да избегне трудностите и уроците, но накрая разбира че се чувства по-добре, ако се изправи срещу отговорностите.
В негативен план човек с Асцендент Козирог е склонен да проявява прекален песимизъм, недоверчивост, мрачност и сдържаност. Може да бъде твърде ограничен, прекалено дисциплиниран, да приема всичко на сериозно и да е едностранчив във своето развитие. Изглежда студен и строг до аскетичност. Мисли прекалено много за работа и пари. Чувства се самотен, депресиран и потиснат. Обикновено детството е било труден период и такъв човек от малък е вече пораснал.
Разположението по дом, знак и аспекти на планетата управител Сатурн ще покаже основния фокус и интерес на човека и какво ще бъде проявлението на този кардинален асцендент.
Изгряващият Асцендент Козирог има сензитивния и грижовен знак Рак на Десцендента, който смекчава естествената твърдост и скованост на Козирога. В партньорите той цени мекотата, съчувствието, доверието и има нужда да бъде глезен и обгрижван от своята половинка. Търси стабилност, постоянство и продължителност в брака. Има нужда от партньор от майчински тип, или той самият проявява грижовност. Жената избира мъж, на който може да се опре, а мъжът харесва по-пасивна жена, която обича домашния живот. Роденият подхожда сериозно към институцията брак, не се жени рано и дълго проверява бъдещия съпруг. Обикновено е моногамен и има продължителни емоционални връзки, въпреки че дълго време остава предпазлив и затворен в партньорството. Какви ще бъдат отношенията в брака зависи от положението и аспектите на Луната.
Физически характеристики на човек с Асцендент Козирог
Обикновено е със слабо, жилаво или леко прегърбено тяло. Има липса на жизненост и енергия. Не е особено общителен и излъчва тъга и меланхолия. Походката е по-скоро вяла и главата и погледът са наведени надолу. козирогИзлъчва сериозност и деловитост. Има тесен гръден кош, тесни гърди, дълги крака и понякога криви колена. Лицето е слабо, бледо, с неправилна форма и някаква несъразмерност между двете страни. Обикновено има нещо отличително в костната структура на лицето. Има изразени скули. Кожата е суха, проблемна и склонна към възпаления. Тенът на лицето е сив или леко кафеникав. Устните са тънки. Очите са по-малки и хлътнали. Носът е по-дълъг, клюновиден, заострен към върха или с гърбичка. Косата е черна, гъста, побелява рано и е склонна към образуване на пърхот. Асцендент Козирог дава понякога говорен дефект или заекване.
Известни личности с Асцендент Козирог
Шон Конъри, Спенсър Трейси, Кралица Елизабет, Йехуди Менухин, Макиавели, София Лорен, Моника Белучи, Катрин Деньоф, Шарл Азнавур, Силви Вартан, Мег Райън, Антъни Хопкинс, Мария Кюри, Мао Дзе Дун, Йосиф Сталин.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.