Асцендент Дева

асцендент деваАСЦЕНДЕНТ ДЕВА

Ако знакът Дева е на Асцендента, човек развива самоосъзнаването си чрез анализ и по-специфично определяне на собствената си натура, разграничаване, самокритика и внасяне на ред както в своята душа, така и в другите. Чрез анализиране на себе си и на живота си като цяло, роденият може да извлече от опита най-доброто за своето благополучие. Като земен знак, тук има потребност от целенасочено използване на познанието, да бъдеш полезен, продуктивен и в услуга на другите. Практичното управление на земните потребности на живота е важно за този изгряващ знак.
Човек с Асцендент Дева е инициативен, организиран, подреден и отговорен. Обича си работата и я върши бързо, лесно и добре, но е склонен да се претоварва излишно. Стреми се към съвършенство във всичко, което прави. Има талант да подрежда нещата и да внася рационалност във всеки процес. Обича да планира живота си. Отличава се със здрав разум и практичност. Добросъвестен, прилежен и точен е и изисква същото от другите. Той е любознателен, начетен, бързо обучаем и обича да вниква в детайли в материята. Добър аналитик е и ако управителят Меркурий е добре аспектиран притежава режещ ум.
Роденият с Асцендент Дева е приятен, възпитан, с добри маниери и обноски. Винаги е готов да помогне и да услужи на другите. Животът му е посветен на служене, на чистотата и природата. Качествата на Дева, свързани с чистота, хигиена и добро качество на живот са особено подчертани. Прилежно се грижи за своето тяло и за външния си вид. Обича да подбира хората, с които общува и храната която консумира.
Има способност да вижда слабостите на другите и да се възползва от тях, но го прави тактично и дипломатично, така че повечето хора не разбират, че ги манипулира. С неблагоприятни аспекти към Меркурий, може да е твърде придирчив, взискателен и не изпуска възможността да изтъкне грешките на другите.
При неблагоприятното проявление на Асцендент Дева съществува опасност човек така да се вманиачи по реда, коректността и точността, че да изгуби връзка със спонтанността и изобилието. Има опасност да потъне в безсмислено детайлизиране, доизкусуряване и придирчивост. Или може да е прекалено разхвърлян и да има склонност да пилее времето си в несъществени неща. Роденият има постоянна вътрешна загриженост, безпокойство, тревоги и страхове от различни болести. Придържането твърде дълго към неща като негативизъм, възмущение и критика означава, че първо психиката, а след това и тялото, стават задръстени, отслабени и отровени.
Когато Дева се затвори и стане прекалено стегната и скована, е добре човек да се отпусне, да релаксира, да спре контрола и да си позволи да се поглези- неща, присъщи на противоположния знак Риби.
Разположението по дом, знак и аспекти на планетата управител Меркурий ще покаже основния фокус и интерес на човека и какво ще бъде проявлението на земния Асцендент Дева.
В партньорството човек е чувствителен, сантиментален, мек и прекалено доверчив. С Риби на Десцендента, роденият е по-скоро отстъпчив, добросърдечен и предан в личния живот, освен ако няма други показатели. Има нужда от любов и с желание встъпва в интимни връзки. Мечтае за идеалния партньор, съчувстващ и сърдечен. Често има разочарования в любовта и някакъв нюанс на самотност и неразбраност в брака. Среща се с илюзии, неясноти, морална нечистоплътност и недостатъчно взаимно разбиране, в резултат на което търпи негативи, загуби и вреди. Тъй като управител на Десцендента е планетата Нептун, роденият може да има погрешен поглед към партньора, да го вижда през „розови очила”, или да се стреми към рицаря на бял кон и никой друг. Може да привлече неблагонадеждни хора, с пороци, за които се жертва и се опитва да ги „спасява”. Много трудно успява да се осъзнае и да приключи с такова партньорство. Привлича също хора на изкуството, или с творчески професии, които е възможно да са пристрастени към алкохола.
Физически характеристики на човек с Асцендент Дева
Дева на Асцендента обикновено дава спретнато, съразмерно тяло с по-висок от средния ръст. Роденият е добре сложен, стилно и прилежно облечен, а жените са „като извадени от кутийка”. Излъчва спокойствие, адекватност и деваинтелигентност. Има издължени крайници и тънки пръсти на ръцете. Лицето е нежно, фино и подвижно, с приятни черти. Кожата е мека, по-тъмна и лесно възпаляваща се. Има красива уста с добре подредени зъби. Челото е високо, скулите са подчертани, а брадичката е слабо развита. Носът е характерен- красиво сложен, издаден и леко гърбав. Косите са кестеняви, прави и по-слаби. Очите- пъстри, кафяви, сиви или зелени. Нерядко човек с Асцендент Дева изглежда значително по-млад от действителните си години и младоликият облик се запазва и в по-късна възраст.
Известни личности с Асцендент Дева
Ърнест Хемингуей, Николай Коперник, Ричард Никсън, Чърчил, Никола Саркози, Силвио Берлускони, Вивалди, Моцарт, Ринго Стар, Пол Маккартни, Марлене Дитрих, Мадона, Шарън Стоун, Орнела Мути, Софи Марсо, Уди Алън, Брус Уйлис, Том Круз, Том Ханкс, Дейвид Копърфийлд, Флорънс Найтингеил.

Сподели в:
Bookmark the permalink.

Comments are closed.